Het Flevoziekenhuis wil patiënten, bezoekers en medewerkers een zo veilig mogelijke omgeving bieden. Het Flevoziekenhuis wil voorkomen dat personen binnen het Flevoziekenhuis onnodig in aanraking komen met het Nieuwe Influenza  H1N1- virus (Mexicaanse griep). Wij doen daarvoor een beroep op onze patiënten en bezoekers.

griep

Nieuwe Influenza A, eerder bekend als de Mexicaanse Griep, is sinds enige tijd ook in Nederland vastgesteld. Omdat het een nieuw griepvirus betreft is de kans groot dat er veel mensen besmet worden. De eerste gegevens duiden erop dat Nieuwe Influenza A een mild ziektebeeld kent en het meeste wegheeft van een seizoensgriep. Het overgrote deel van de mensen zal geen medische zorg nodig hebben en kunnen net als bij andere soorten griep, thuis uitzieken.

Als u last heeft van de ziekteverschijnselen die bij Nieuwe Influenza A horen (temperatuur boven de 38°C,hoesten) verzoeken wij u dringend om niet naar het Flevoziekenhuis te komen, maar contact op te nemen met uw huisarts. (binnen kantooruren). Buiten kantooruren kunt u contact opnemen met de Spoedpost Almere, telefoonnummer 0900 - 203 02 03.

Actuele informatie over de Nieuwe Influenza A kunt u lezen op de website van het RIVM. U kunt ook op deze website informatie over Nieuwe Influenza A vinden.
Het gratis publieksinformatienummer voor vragen over het griepvirus is: 0800 -  80 51.