Het Flevoziekenhuis viert op 22 september het Suikerfeest, het feest dat de Ramadan, de vastenmaand voor moslims afsluit. Alle opgenomen patiënten krijgen een roos, het symbool van liefde, vrede en alle goeds. Voor medewerkers zijn er tijdens de lunch traditionele hapjes uit de Turkse, Marokkaanse en Indonesische cultuur en Turkse en Marokkaanse thee. Alle hapjes worden met veel plezier door eigen medewerkers gemaakt. Van baghrir en m’smmens tot baklava en ghriba. ’s Avonds treedt om 19.00 uur de Turkse muziekgroep Tevazu op in de centrale hal van het Flevoziekenhuis. Iedereen is van harte welkom.

suikerfeest300

Het Flevoziekenhuis wil elk mens respecteren in zijn of haar geloof en/of levenswijze en waar dat maar kan rekening houden met persoonlijke wensen. Juist in tijden van ziekte en onzekerheid kunnen mensen daar steun aan ontlenen. Dit is een wezenlijk aspect van het zorgconcept Planetree dat het Flevoziekenhuis heeft omarmd. Zo werd op kerstavond een oecumenische kerstviering gehouden in de centrale hal. Het ziekenhuis heeft een stiltecentrum waar iedereen – gelovig of niet – die een moment van stilte zoekt, welkom is. Het ziekenhuis heeft geestelijk verzorgers van meerdere gezindten.