ROC Flevoland heeft een elektrisch hooglaagbed gekregen van het Flevoziekenhuis, bedoeld voor opleidingen in de zorg. Studenten leren hiermee om een patiënt op bed te wassen, in en uit bed te helpen en met een glijzeil omhoog te helpen. Ze leren het elektrische hooglaagbed ergonomisch te gebruiken en schoon te maken. Op de foto de studenten Marlies Gatersleben en Dewi Brink, samen met opleidingsadviseur Gijs van Engen.

bed-roc-internet

Het bed komt in het skillslab van het ROC te staan. Deze oefenruimte is ingericht conform een patiëntenkamer op een verpleegafdeling. “Het bed is afgeschreven en vervangen door een nieuwer model, maar nog helemaal in orde”, zegt Gijs van Engen. “We onderstrepen met dit gebaar graag de goede samenwerking tussen Flevoziekenhuis en ROC.”