De viering van het Suikerfeest in het Flevoziekenhuis was een groot succes. Het ziekenhuis verraste vanwege het Suikerfeest alle patiënten met een rode roos en er was een lunch met traditionele hapjes uit de Turkse, Marokkaanse en Indonesische cultuur. Alle hapjes waren met veel plezier door eigen medewerkers gemaakt. Van baghrir en m’smmens tot baklava en ghriba. ’s Avonds trad om 19.00 uur de Turkse muziekgroep Tevazu op in de centrale hal van het Flevoziekenhuis.

Het Flevoziekenhuis vierde het Suikerfeest voor het eerst. De reacties van patiënten en medewerkers waren heel positief. “Wat bijzonder om in dit feest te mogen delen.”

Het Flevoziekenhuis wil elke mens respecteren in zijn of haar geloof en/of levenswijze en waar dat maar kan rekening houden met persoonlijke wensen. Juist in tijden van ziekte en onzekerheid kunnen mensen daar steun aan ontlenen. Dit is een wezenlijk aspect van het zorgconcept Planetree dat het Flevoziekenhuis heeft omarmd. Zo werd op kerstavond een oecumenische kerstviering gehouden in de centrale hal. Het ziekenhuis heeft een stiltecentrum waar iedereen – gelovig of niet – die een moment van stilte zoekt, welkom is. Het ziekenhuis heeft geestelijk verzorgers van meerdere gezindten.

suikerfeest-internet1

Fotobijschrift:
Medewerker Omar Behay schenkt Marokkaanse thee tijdens de viering van het Suikerfeest in het Flevoziekenhuis.