Het Flevoziekenhuis organiseert een informatieavond over borstkanker op vrijdag 9 oktober van 19.00 tot 22.00 uur. De jaarlijkse thema-avond staat in het teken van borstkankerzorg in en rond het ziekenhuis. Een aantal sprekers zoals een chirurg, plastisch chirurg, diëtiste, psychiater, fysiotherapeut en manager van het Parkhuys zullen informatie geven over het ontstaan en voorkomen van borstkanker, reconstructies bij borstkanker, voeding en nazorg.

pink-ribbon-2

Daarnaast kunnen vrouwen zich laten inspireren. Er staan informatiestands met ideeën, tips en behandelingen, zoals een  huidtherapeute met hand- en voetverzorging en kunt u gratis visagietips krijgen van Douglas. Ook is de bibliotheek Almere aanwezig met boeken over het thema. Verder kunt deze avond u genieten van onder andere Humberto Albores die jazz-latino muziek zal spelen.

De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk

Vooraf  aanmelden is niet nodig.
Voor meer informatie: mammacare verpleegkundigen, telefoon 036 - 868 96 88 (maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 16.00 uur).

De hele maand oktober is er wereldwijd extra aandacht gevraagd voor borstkanker. Het symbool in de strijd tegen borstkanker is het roze lintje de 'Pink Ribbon’. In Nederland krijgt 1 op de 8 vrouwen met borstkanker te maken. De landelijke actie probeert in deze maand vrouwen alert te maken op het feit dat het ook hen kan overkomen. Vroege ontdekking geeft nog steeds de beste genezingskansen. Daarnaast wil de actie door de oktoberactiviteiten de borstkankerpatiënten een hart onder de riem steken, door de ziekte bespreekbaar te maken.

Borstkankerstand in het ziekenhuis
De hele maand oktober staat in het Flevoziekenhuis bij het Patiënten Servicepunt een informatietafel met foldermateriaal over borstkanker, zelfonderzoek en de behandeling van borstkanker.