125 verpleegkundigen bezochten op 24 november het eerste Verpleegkundig Symposium van het Flevoziekenhuis. Onderwerp was ‘evidence based nursing’: wat is het, hoe doe je dat en kan het multidisciplinair? De dag werd besloten met de officiële installatie van de Verpleegkundige Staf. Verpleegkundigen hebben hiermee een eigen vereniging, met dezelfde status als de Medische Staf. Bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus: “Het Flevoziekenhuis is een van de eerste ziekenhuizen met een vereniging verpleegkundige staf. Ik beschouw deze dag  daarom als een bijzondere dag voor de verpleegkundige beroepsgroep in eigen huis én in den lande.”

Barbara Schouten, kersverse voorzitter van de Verpleegkundige Staf: “De grote vraag was: hoe gaan we ons als grootste beroepsgroep profileren en professionaliseren? De kunst is om kennis en kunde met elkaar te delen, kansen te pakken en een actieve bijdrage te leveren aan het totale zorgbeleid. De Verpleegkundige Staf kan deze kwaliteitsslag niet alleen maken. Dat doen we met elkaar.” De vereniging heeft een Brede Raad, met vertegenwoordigers vanuit alle afdelingen.

Het dagelijks bestuur van de Verpleegkundige Staf overlegt maandelijks met de Raad van Bestuur en Medische Staf.

verpleegkundige-staf-2
Bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus (derde van rechts) temidden van de leden van de Verpleegkundige Staf van het Flevoziekenhuis.
V.l.n.r. Peter Janneman (hoofd Dialysecentrum),  Annie Lindeman (hoofd zorgeenheid Neurologie), Petra Lankhuijzen (verpleegkundige Neurologie), Barbara Schouten (voorzitter en hoofd Opleidingen) en Louis Vos (hoofd IC).