Het Flevoziekenhuis heeft op 30 november jl. een nieuw informatiepunt geopend: mijnInfopunt. Dit is een prettige plek waar patiënten, familieleden en bezoekers welkom zijn voor informatie over ziekte en gezondheid, contact met lotgenoten en folders. Zij kunnen in het infopunt ook informatie op internet opzoeken of een klacht of tip melden. Ook voor de krant, een kopje koffie of om even op verhaal te komen is iedereen welkom. De naam verwijst naar mijnFlevoziekenhuis.nl, het E-health platform van het Flevoziekenhuis. Het Flevoziekenhuis wil met deze diensten patiënten meer ‘eigenaar’ maken van hun eigen zorgtraject. De officiële opening werd verricht door Aad Regeer, voorzitter van de Cliëntenraad en Jeltje Schraverus, bestuursvoorzitter van het Flevoziekenhuis.

De voorzitter van de Cliëntenraad toonde zich bijzonder verheugd over het nieuwe infopunt. “Het ziet er fantastisch uit, in één woord ‘klasse’.  Het is fijn dat je hier terecht kunt met je vraag bij mensen die je graag van dienst zijn. Hier krijg je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid.”

openingmijninfo

Centrale positie

Informatievoorziening en service zijn belangrijke pijler van het zorgconcept Planetree. Mede daarom verdient het nieuwe infopunt een prominente plaats in de centrale hal, pal naast de hoofdingang. mijnInfopunt is een prettige ruimte met leestafels, folderrekken, informatiezuilen met internet, een spreekkamer, zitkamer en ruimte voor kleine presentaties. Patiëntenverenigingen kunnen hier bijeenkomsten of spreekuren organiseren. Op Wereld COPD-dag konden Almeerders in het infopunt een longfunctietest laten doen en een longarts spreken. Sinds kort maakt de Downvereniging voor ouders van kinderen met het syndroom van Down gebruik van de ruimte tijdens de Downpoli in het Flevoziekenhuis. De Diabetesvereniging en Bartimeus, de vereniging voor slechtzienden toonden gister belangstelling voor eigen spreekuren in mijnInfopunt.