Komende weken is het volop kerstsfeer in het Flevoziekenhuis. De centrale hal en Binnenstraat zijn versierd. Blikvanger is een 6 meter hoge kerstboom in de centrale hal.
kerst200902

Op 24 december, kerstavond, is er om 20.00 uur een oecumenische kerstviering. Voorgangers zijn pastor Martin Schneeberger en dominee Rianne Veenstra, geestelijk verzorgers van het Flevoziekenhuis. Voorafgaand aan de kerstavondviering zingt om 12.00 tot 14.00 uur een dubbel kwartet van het Leger des Heils en om 19.00 uur het koor That’s Life.  Aan de kerstviering zelf werkt de Cantorij van Almere Buiten mee. Iedereen is van harte welkom. Op 24 december ontvangen alle opgenomen patiënten een attentie met kerstwens.
Met de collecte tijdens de kerstavondviering sponsort het Flevoziekenhuis het Almeerse Mathijs Douweteam, dat op 3 juni 2010 samen met 300 andere teams de Alpe d’Huez op gaat fietsen om geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Feestelijke maaltijden
Tijdens de kerstdagen krijgt het eten in het Flevoziekenhuis een feestelijk tintje. Er is op allebei de dagen een heerlijk ontbijt met warme broodjes, croissants en kerststol. En traditiegetrouw serveren de koks van het Flevoziekenhuis op beide kerstdagen een feestelijk kerstdiner voor patiënten en medewerkers.

Kerstmarkt voor medewerkers
De medewerkers van het ziekenhuis worden op 15 en 16 december in de watten gelegd. Er is een kerstmarkt in winterse sferen, met lekkernijen en een bijzondere verrassing. Om de ruim 1800  medewerkers te kunnen laten genieten, is er op beide dagen hulp. 13 leerlingen van scholengemeenschap Echnaton helpen bij de catering en het uitreiken van de kerstpakketten, als onderdeel van hun maatschappelijke stage. Deze samenwerking is uniek voor Flevoziekenhuis en het Echnaton.