Het nieuwe logo van het Flevoziekenhuis staat op de gevel. Jeltje Schraverus en Rik Riemens (raad van bestuur) deden tijdens de nieuwjaarsreceptie, in het bijzijn van honderden medewerkers en zorgpartners, letterlijk het licht van het nieuwe logo aan. De gevelbelettering is de kroon op nieuwe huisstijl die het Flevoziekenhuis medio 2009 stapsgewijs heeft ingevoerd. Bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus keek tijdens de receptie terug op een goed jaar. “We hebben weer meer patiënten kunnen helpen en de kwaliteit van de zorg kunnen verbeteren. Dat blijft onze ambitie, ook voor 2010: groter, completer, beter.”

gevelverlichting

2009 was voor het Flevoziekenhuis het jaar van de groei, zo laten de cijfers zien. Het ziekenhuis behandelde meer patiënten, het aantal medewerkers groeide van 1461 naar 1800 en het aantal specialisten van 117 naar 131. Ook de kwaliteit van de zorg is sterk gegroeid. Jeltje Schraverus: “We hebben in 2009 de banden met onze partners sterk aangehaald. Daar zijn mooie dingen uit gegroeid waar onze patiënten baat bij hebben. De samenwerking met het AMC nam dit jaar een vlucht. Nadat al eerder de radiotherapie voor kankerpatiënten hier van start is gegaan, zijn in 2009 de chirurgen van het AMC en Flevoziekenhuis gaan samenwerken en werkt een klinisch geneticus in beide ziekenhuizen.”

Met Zorggroep Almere was en is het Flevoziekenhuis op veel terreinen actief. “De Spoedpost draait nu een jaar en de voorbereiding voor het verpleeghuis binnen de ziekenhuismuren is in volle gang.”

Nummer 29 in AD Top 100

Een hoogtepunt voor het ziekenhuis in 2009 was de 29ste positie in de AD Ziekenhuis Top 100. Schraverus ziet deze positie – een stijging van 68 plaatsen – als een beloning voor de medewerkers voor keihard werken aan kwaliteit. “Het maakt duidelijk dat patiënten hier op goede zorg kunnen rekenen. Kwaliteit en veiligheid zijn inmiddels stevig verankerd in ons beleid, want de 29ste plaats schept verplichtingen.”

Aantrekkelijke werkgever

Verwachting is dat het Flevoziekenhuis ook in 2010 blijft groeien. Bestuursvoorzitter Jeltje Schraverus: “Maar zonder professionele en gedreven medewerkers geen goede zorgverlening. Ik verwacht dat het aantal medewerkers tot 2015 zal verdubbelen.”We zullen in de komende jaren een goede en uitdagende werkgever moeten blijven. Groei biedt veel ruimte aan mensen met plannen en ambities. Zij zijn bij ons meer dan welkom.”

Extra informatie

Betekenis van het logo

Het nieuwe beeldmerk van het Flevoziekenhuis is opgebouwd uit verschillende bollen. Deze bollen staan symbool voor de verschillende onderdelen van het ziekenhuis. Ze staan gerangschikt in een moleculenstructuur. Aparte specialisaties en afdelingen en toch samen verenigd in één ziekenhuis. Het takje vanuit de groene bol staat voor het mensgerichte zorgconcept Planetree waar het ziekenhuis mee werkt. Daarnaast symboliseert het de beweging en groei van het ziekenhuis. Het handje reikt naar de toekomst, naar de bollen die nog geen onderdeel zijn. Reikend naar nieuwe vormen van zorg en behandeling die aan patiënten geboden kan worden. Het logo heeft frisse en warme kleuren.
Pin It