Zorgverzekeraar Agis heeft het Flevoziekenhuis geselecteerd als één van de ziekenhuizen die de beste resultaten leveren staar- en incontinentiebehandelingen (bij de vrouw). Het Flevoziekenhuis blijft minimaal één jaar voorkeursziekenhuis voor deze behandelingen. “We zien dit als een bevestiging voor onze inzet voor goede zorg en persoonlijke aandacht,” aldus Jeltje Schraverus, voorzitter van de raad van bestuur van het Flevoziekenhuis.

voorgevel-FZ

Patiënten die voor het Flevoziekenhuis kiezen als zij een incontinentie bij de vrouw of staar behandeling moeten ondergaan, betalen het hele jaar geen verplicht eigen risico (€ 165,-). Patiënten die zich willen laten opereren in het Flevoziekenhuis kunnen hiervoor contact opnemen met Agis Helpt. Daarbij is uiteraard een verwijzing van de huisarts nodig. Door verzekerden vrij te stellen van het verplichte eigen risico, stimuleert Agis patiënten om te kiezen voor ziekenhuizen die hebben bewezen goede zorg te leveren.

Naast kwaliteit speelt ook de korte toegangstijd een rol. Bij zowel staar als incontinentie kunnen patiënten binnen twee weken na bezoek aan de huisarts terecht op de polikliniek. Een eventuele staaroperatie kan al binnen twee weken na het bezoek aan de poli plaatsvinden.