19 maart is het NL DOET-dag; een dag waarop vrijwilligers extra in de schijnwerpers worden gezet. Ook een dag waarop mensen die normaal geen vrijwilligerswerk doen dit juist wèl doen. In het Flevoziekenhuis werken heel veel vrijwilligers die voor patiënten vaak van onschatbare waarde zijn. Om het belang van hun rol te onderstrepen zijn vijf medewerkers van het ziekenhuis met een vrijwilliger op pad gegaan.

nl-doet
Rianne Veenstra, geestelijk verzorger, helpt vrijwilligster Els Erfmann bij het klaarmaken
van fruit voor de patiënten op de kraamafdeling.

De medewerkers assisteerden onder meer bij het vervoer van patiënten, bij het klaarmaken van fruit voor de kraamvrouwen en zwangeren en bij mijnInfopunt; het informatiepunt van het ziekenhuis naast de hoofdingang. Daarnaast kreeg de vrijwilliger die patiënten uitnodigt voor de zondagsdienst hulp van een medewerker, net als één van de gastvrouwen van het ziekenhuis.

Directeur Tim Winkler (HRM) benadrukt het grote belang van vrijwilligers voor het Flevoziekenhuis: “Zij zijn in veel gevallen hét visitekaartje van het ziekenhuis. Kijk maar naar de rol van de gastvrouwen in de hal en de vrijwilligers in mijnInfopunt. Wij merken steeds meer dat patiënten die persoonlijke ontvangst en aandacht als heel prettig ervaren”.

NL DOET
NL DOET is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het doel is de inzet van vrijwilligers in de schijnwerpers te zetten en mensen te activeren op vrijwillige basis de handen uit de mouwen te steken en te helpen daar waar het nodig is.