Pino Tirapani, coördinator verhuizingen en transport, is uitgeroepen tot eerste officiële ‘VIP’ van het Flevoziekenhuis. Volgens collega's verdient Pino de prijs omdat 'Pino iedereen het gevoel geeft dat je de enige bent voor wie hij moet werken en dat je belangrijk bent'. Pino vindt het vanzelfsprekend. "Ik werk in een ziekenhuis. Als ik een collega help, help ik een patiënt." Pino en zijn collega's bevoorraden ook de medicijnkasten op de afdelingen. "Een verpleegkundige moet ervan op aan kunnen dat alle manden gevuld zijn. Dat voelt goed."

VIP-Pino

IC- verpleegkundige Janet Rekker en polikliniekassistente oncologie Mariann Kruiselbergen waren trots op hun nominaties. Maar liefst 400 medewerkers brachten afgelopen week hun stem uit.

Pino Tirapani is de eerste winnaar van de TIP de VIP-campagne, waarin medewerkers van het Flevoziekenhuis elkaar kunnen voordragen als 'VIP'. Met deze campagne zet het Flevoziekenhuis medewerkers in het zonnetje die elke dag het verschil maken in hun contact met patiënten en hun familieleden en hun collega's.

Pino, geboren Italiaan, woont sinds 1978 in Nederland. Hij werkt sinds 1992 in het Flevoziekenhuis bij de afdeling Logistiek.

Belevenisprijs
Pino ontving uit handen van directeur Tim Winkler een fotolijst met daarin het bewijs van zijn VIP-uitverkiezing en een Bongo-belevenisbon. Winkler: “VIP staat voor persoonlijk contact. Zo kan een ziekenhuisbezoek, ondanks alles voor patiënten en hun familie een ervaring worden waar ze met een goed gevoel op terugkijken. "Met deze bon kun je een eigen beleving naar jouw smaak kiezen.” Ook Pino’s tipgever Marijke Honing kreeg een belevenisprijs. Tim: “Jullie mogen ook samen een dagje uit, maar het hoeft niet ....” Er waren bloemen voor de twee genomineerden én voor alle tipgevers.
Planetree

De TIP de VIP-campagne vindt elk kwartaal plaats. De campagne ondersteunt de VIP-bejegeningstrainingen die alle medewerkers dit en komend jaar (zullen) volgen. VIP staat voor de kernwaarden van het Flevoziekenhuis: verbindend, initiatiefrijk en professioneel.

Bejegening is een belangrijk thema voor het Flevoziekenhuis. Het ziekenhuis heeft het zorgconcept Planetree omarmd, waarin menselijke interactie en liefdevolle bejegening belangrijke pijlers zijn.