Donderdag 1 april is ook de laatste fase van de nieuwbouw van het Flevoziekenhuis, fase 3,  opgeleverd. Vlnr. bouwdirecteur Leo Dijkstra, aannemer Toon de Vlaam en directievoerder Peter Schraverus zetten hun handtekening onder het proces-verbaal van oplevering, waarmee de overdracht aan het ziekenhuis een feit werd. De aannemer moet nog een paar kleine punten rechtzetten, maar meer dan twee weken is daar niet voor nodig. Overigens is de oplevering van het zwembad en het buitenterrein iets uitgesteld, maar de verwachting is dat ook dat nog deze aprilmaand gaat gebeuren.
laatste-fase
Vanaf a.s. dinsdag, 6 april, kunnen de huurders in het gebouw terecht om het gebruiksklaar te maken voor de inhuizing, door bijvoorbeeld tilliften te plaatsen, zeepbakjes en handdoekrekjes op te hangen. 

Revalidatie Almere
In fase 3 van het ziekenhuis komt, op de begane grond en 1e verdieping, het centrum voor revalidatie. Onder de naam ‘Revalidatie Almere’ werken De Trappenberg, de afdeling fysiotherapie van het Flevoziekenhuis en het verpleeghuis Polderburen (onderdeel van Zorggroep Almere) hierin nauw samen.
Revalidatie Almere biedt alle vormen van herstelzorg aan mensen die een tijdelijke of blijvende beperking hebben opgelopen als gevolg van een ziekte, aandoening of ongeval.

De 2e en 3e verdieping zijn bedoeld voor Flevoburen, een speciale verpleegafdeling van verpleeghuiscentrum Polderburen. Deze afdeling is met name bedoeld voor patiënten met een complexe revalidatievraag die uitbehandeld zijn in het ziekenhuis, maar nog niet naar huis kunnen.
Pin It