Op woensdagmiddag 31 maart kregen Cor Calis, directeur Zorg van het ziekenhuis, en Diana Kwast, hoofd Zorgeenheid Kindergeneeskunde en Neonatologie, een Smileyvlag met twee smileys uitgereikt, uit handen van de voorzitter van de vereniging Kind en Ziekenhuis.

Deze vereniging kent Smileys toe aan ziekenhuizen die zich positief onderscheiden door hun kindgerichte voorzieningen. Zowel de kinderafdeling als de dagbehandeling ontvingen dit kwaliteitskeurmerk, dat aangeeft dat de zorg van beide afdelingen aan een aantal belangrijke criteria voldoet. Eén criterium is dat het voor ouders mogelijk moet zijn om, zowel bij opname als dagbehandeling, bij hun kind te kunnen blijven. Ook het aanwezig kunnen zijn van ouders bij het inleiden van en ontwaken uit de narcose, is een belangrijke norm.

Kindertuin

Na de Smileyvlag van Kind en Ziekenhuis was het de beurt aan de directeur van Bureau Méteau om het eerste exemplaar van het BeterBoek te overhandigen aan Diana Kwast. Pedagogisch medewerkster Christine de Ruigh mocht een aantal cheques in ontvangst nemen ten behoeve van de nog te realiseren Kindertuin. Onder andere de 6-jarige Naomi van basisschool de Archipel zette in maart haar beste beentje voor tijdens de door haar geïnitieerde sponsorloop. Tot nu toe is voor de kindertuin van het Flevoziekenhuis een kleine 20.000 euro aan sponsorbedragen toegezegd.

smiley

Remy Bonjasky en Djumbo

Almeerder én K1 thaibokskampioen Remy Bonjasky was de host van een spetterende middag, die verder bol stond van vele activiteiten. Opgewonden en met rode konen stonden vele kinderen in de binnenstraat van het ziekenhuis in de rij om op de foto te gaan met of een handtekening te vragen van de ‘The Flying Gentleman’ Remy Bonjasky. Sommigen waren geschminkt, anderen voorzien van een glittertatoeage. Ademloos wachtten ze vervolgens op hun favoriete popgroep ‘Djumbo’. Na afloop van het optreden was op de enthousiaste gezichtjes van de vele kinderen een grote smiley te zien.