Het Flevoziekenhuis is geselecteerd als voorkeursziekenhuis van Agis Zorgverzekeringen voor staar. De vakgroep Oogheelkunde van het Flevoziekenhuis levert de beste resultaten bij de behandeling van staar aan haar patiënten: nummer 1 voor Midden Nederland en nummer 2 landelijk.

staar

Wanneer verzekerden van Agis kiezen voor een voorkeursziekenhuis voor een behandeling, dan krijgen zij het verplicht wettelijk eigen risico van € 165,- terug van Agis. Ook de Incontinentiepolikliniek van het Flevoziekenhuis is geselecteerd als voorkeursziekenhuis door Agis.

Selectieprocedure

De selectie heeft plaatsgevonden op basis van diverse criteria zoals medische kwaliteit van de behandeling, wachttijd en patiëntenvoorlichting. Aangezien Oogheelkunde voor  de behandeling van staar zeer goed scoorde, is het geselecteerd als voorkeursziekenhuis.

Compliment

Marjolein Ronday (voorzitter vakgroep Oogheelkunde): “Wij zijn zeer verheugd te horen dat wij geselecteerd zijn op basis van onze goede zorg rondom de diagnose, behandeling en nazorg van deze groep patiënten. Een groot compliment voor zowel de oogartsen als de poli oogheelkunde”.

Snelle behandeling

“Geen oog is hetzelfde. Daarom is het van het grootste belang onze patiënten op maat te behandelen. Omdat Oogheelkunde een goed georganiseerde vakgroep os, lukt ons dat ook”, zegt Ronday. We hebben nu zelfs geen wachttijden meer. Zo kunnen patiënten die staar hebben binnen één week geopereerd worden. Nieuwe patiënten met oogaandoeningen kunnen direct op de poli gezien worden.