Op woensdag 2 juni organiseren het Flevoziekenhuis en de Schildklierstichting Nederland een informatieavond met het thema ‘Schildklier en zwangerschap’. Dit gebeurt in het kader van de Week van de Schildklier (29 mei tot 5 juni) die dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt in Nederland. In deze week en op de Open Dag van het Flevoziekenhuis (5 juni) staat een informatiestand in mijnInfopunt.

schildklierstichting

Naar schatting hebben 850.000 mensen in Nederland een schildklieraandoening.
Veel klachten zijn helemaal niet zo typisch voor de schildklier, waardoor een schildklieraandoening niet of niet direct wordt herkend. Bij vrouwen komt een schildklieraandoening 4 tot 8 keer vaker voor dan bij mannen.

Informatieavond ‘Schildklier en zwangerschap’

Een slecht functionerende schildklier beïnvloedt het zwanger worden en heeft gevolgen voor moeder en kind tijdens de zwangerschap, de bevalling en de periode na de bevalling. Tijdens de informatieavond wordt dit nader toegelicht door gynaecoloog dr. J. Lenglet en verloskundigen M. Draijer en D. Mouissie. Er is uiteraard ook ruimte voor het stellen van vragen. De bijeenkomst vindt plaats in het Auditorium van het Flevoziekenhuis, van 20.00-22.00 uur (zaal open om 19.30 uur). Toegang is gratis, aanmelding wordt op prijs gesteld via: mijnInfopunt@flevoziekenhuis.nl of tel. 036-868 8521.

Activiteiten

Vertegenwoordigers van Schildklierstichting Nederland zijn van maandag 29 mei tot en met zaterdag 5 juni (Open Dag) in mijnInfopunt van het Flevoziekenhuis aanwezig om informatie te verstrekken en vragen te beantwoorden.
Het Schildkliermagazine brengt een speciaal nummer uit over schildklier en zwangerschap. Meer informatie: www.weekvandeschildklier.nl.