De open dag van het Flevoziekenhuis heeft op zaterdag 5 juni tussen de 3 en 4 duizend bezoekers getrokken. Het mooie weer weerhield bezoekers van binnen en buiten Almere er niet van de open dag te bezoeken. Voor de rondleidingen in de operatiekamers bestond veel belangstelling. Bijna 700 bezoekers namen hier een kijkje. Ook de stand ‘leren en werken’ kon op veel aandacht rekenen. Veel kinderen lieten hun knuffel onderzoeken bij de poppendokter. In samenwerking met De Kinderkliniek was er een uitgebreid kinderprogramma.

open-dag

‘Zien, ontdekken en beleven’; dat was het thema van de open dag. Op ruim 60 duizend vierkante meter lieten circa 50 verschillende deelnemers zien wat ze in huis hadden.

Zien

Het laboratorium, de OK, Radiotherapie AMC, Medische techniek en de Spoedpost verzorgden diverse rondleidingen. Verder waren er demonstraties van medische apparaten, zoals een CT of videocapsules. Ook machines achter de schermen waren te bezichtigen, zoals de KUA/KIA-machine, die ervoor zorgt dat iedere medewerker de juiste, schone kleding krijgt. Veel bekijks trok het nieuwe Revalidatie Almere, met onder meer een eigen sporthal en zwembad met beweegbare bodem.

Ontdekken

Bezoekers konden stemmen op hun favoriete inzending voor de Cliënten Jaarprijs (de prijs voor de beste verbetering van de dienstverlening aan patiënten in 2010) of een ‘speeddate’ hebben met een diëtist. Verder waren er diverse tests (handhygiënetest, oogtest of hoortest), analyses (stemanalyse) of onderzoeken (echo, inspanning) te ondergaan.

Beleven

Geïnteresseerden konden door een darm lopen of meedoen aan de rolstoelrace. Ook kon bloed geprikt worden op een oefenarm en gereanimeerd worden op pop Annie. Onder een microscoop konden bezoekers een preparaat op ziektes onderzoeken en daarnaast konden zij buisjes op een proefoor plaatsen. Verder werden workshops Mindfulness en Ontspanning gegeven en bij KNO was een ‘akoestisch kunstwerk’ van Jacob Kirkegaard te beluisteren.

In de centrale hal vonden de hele dag optredens plaats van onder meer het Almeers Opera en Operette gezelschap, smartlappenkoor Poldertranen en het eigen koor en combo van medewerkers van het Flevoziekenhuis. Bij de demonstratie Zumba gingen de beentjes van de vloer.

De open dag is onderdeel van de feestweek, waarmee de officiële heropening van het vernieuwde Flevoziekenhuis wordt gevierd.
Pin It