Gitaarmuziek bij de ingang en op de verpleegafdelingen, appeltaart van Tante Truus, een jongleur en stoelmassages in de centrale hal. Dat maakte de ontvangst in het Flevoziekenhuis voor patiënten en bezoekers vandaag bijzonder. Het Flevoziekenhuis organiseerde de ‘Planetree verwendag’, één van de activiteiten ter gelegenheid van de heropening van het ziekenhuis. “We boden patiënten en bezoekers een nóg gastvrijere ontvangst dan we normaal al doen”, aldus directeur Tim Winkler. ‘En we hebben hen laten kennismaken met een aantal aspecten van Planetree, het mensgerichte zorgconcept dat het Flevoziekenhuis heeft omarmd. Het ziekenhuis hoopt dit najaar – als eerste ziekenhuis in Europa – het Planetree keurmerk te verwerven.

verwendag02

Ook voor de patiënten op de verpleegafdelingen waren er verrassingen. ‘Zintuigartiesten’ en een gitarist brachten vrolijkheid en ontroering. Leerlingen van scholengemeenschap Helen Parkhurst brachten taart van Tante Truus, een bloemetje en een onverwachte ontmoeting.

Planetree

Het internationale zorgconcept Planetree staat voor mensgerichte zorg. Binnen het Flevoziekenhuis wordt daar op vele manieren invulling aan gegeven. De best mogelijke zorg, goede informatie en persoonlijke aandacht, dat zijn de pijlers van Planetree. Het Flevoziekenhuis biedt daarnaast ruimte voor familie om bij de patiënt te zijn, wanneer dat maar kan. Er is veel aandacht voor eten en drinken en ruimte voor ieders persoonlijke levensovertuiging. Het Flevoziekenhuis hoopt dit jaar als eerste ziekenhuis in Europa het Planetree-keurmerk te verkrijgen.