Tijdens de Open Dag op 5 juni hebben ruim 200 bezoekers meegedaan aan de prijsvraag. Zij konden aan de hand van een plattegrond acht letters door het hele ziekenhuis verspreid opsporen. Bijna alle inzendingen hadden het goede woord geraden. De prijzen zijn inmiddels al bijna allemaal in ontvangst genomen.

De Open Dag van het Flevoziekenhuis trok ruim 3.000 bezoekers die bij zo’n 50 stands, afdelingen of poliklinieken een kijkje achter de schermen konden nemen. Zij konden “Zien, Ontdekken en Beleven”. Eén van de belevingen was om de acht letters op te speuren (A-T-O-P-E-I-R-E) en hier een woord van te maken. Van de ruim 200 inzendingen had 90% de goede oplossing: OPERATIE. De vijf prijzen zijn onder de inzenders met de goede oplossing verloot.

Prijzen
De eerste prijs (een Wake-up Light van Philips) is gewonnen door Joyce. Zij heeft de prijs nog niet in ontvangst kunnen nemen.

De tweede prijs (verwenpakket van Rituals) is gewonnen door John de Lang uit Almere (filmwijk).

De derde prijs (boekenpakket van Selexyz Scheltema) is uitgereikt aan Donja Wolleswinkel (12 jaar) en haar vader Ray uit Almere.

De vierde prijs (twee bioscoopbonnen van Utopolis) ging naar Rolf Schinkel uit Deventer.

De vijfde prijs (kadobon van Oil & Vinegar) is in ontvangst genomen door Mika Vanherle (2 jaar), samen met zijn vader Johan en zusje Lindsey Quist uit Almere (danswijk).

Trotse vader Johan Vanherle van Mika (2 jaar) en Lindsey Quist: “De Open Dag vonden we erg gezellig.
Bij iedere afdeling of kraam kwam er wel iemand op ons af om iets te vertellen over wat er te zien of te beleven was.
Iedereen was erg enthousiast en vriendelijk.”