Op 15 juni zijn de twee geneeskundestudenten Jolanda en Phylicia onder gejuich van familie, vrienden, collega’s en pers per fiets vertrokken richting Rome. Hun mental coach en triatlon kampioen Gregor Stam heeft hen het eerste uur vergezeld. Jolanda en Phylicia fietsen voor de kindertuin van het Flevoziekenhuis en zijn nog hard op zoek naar sponsoren. Wil je hen met een kleine bijdrage op weg helpen? Mail dan naar fietsenvoordekindertuin@flevoziekenhuis.nl. Tijdens hun reis zijn zij te volgen via een weblog.

Per dag willen de twee zo'n zestig kilometer afleggen. De afstand naar Rome is tweeduizend kilometer, dus de verwachting is dat zij binnen drie weken op hun plaats van bestemming aankomen. ,,In de Eiffel en bij de Splügenpass wordt het zwaar. Daar zijn allemaal haarspeldbochten” , aldus Jolanda. Op 16 juli hopen zij in Rome te arriveren.