Woensdag 30 juni vond de uitreiking plaats van de Beste Co-schap Verkiezing 2010 van het AMC-UvA. Van de 4 genomineerde vakgroepen van het Flevoziekenhuis is KNO verkozen tot Beste Co-schap van het jaar in de categorie 'korte co-schappen' (KNO-Oogheelkunde-Dermatologie). Namens KNO was Ward Videler aanwezig om de prijs in ontvangst genomen: “Uiteraard zijn we verheugd met het feit dat we deze waardering krijgen, en dan ook nog vanuit de groep waar we allemaal elke dag ons best voor doen: de co-assistenten.”

Volgens Videler is de verkiezing de verdienste van het gehele KNO-team: “De poli-assistentes doen iedere dag hun best om de co-assistenten te ondersteunen op de poli en waar nodig wegwijs te maken. De KNO-artsen en onze AIOS geven intensief, maar altijd enthousiast, onderwijs op zowel de poli als de OK. En verder hebben we een goede hand-out met schema,  zodat vanaf het begin duidelijk is waar de co-assistenten aan toe zijn”, aldus de KNO-arts.

kno

Daarnaast krijgen de co-assistenten van KNO veel feedback, bijvoorbeeld na een observatiesessie door het one-way screen van de co-assistenten kamer. Op deze manier kunnen de artsen heel gericht tips geven en bijsturen. “Als laatste proberen we het co-schap nog aardiger te maken door zaken als het Doe-het-zelf-buisjes-zet-apparaat, dat ook op de laatste open dag te bewonderen was”, vertelt Videler.
 
Positief
Hoewel hij het juryrapport nog niet helemaal heeft gelezen, heeft de arts wel een idee waarom KNO is verkozen. “Ik hoor diverse kreten om me heen, bijvoorbeeld dat de sfeer op onze afdeling zo goed is, dat wij stimulerende docenten zijn die aanzetten tot nadenken en dat je bij ons veel meer leert dan alleen KNO. Dat lijken mij hele positieve kwalificaties”, aldus een enthousiaste Videler.

Naast KNO eindigden de vakgroepen Gynaecologie, Interne geneeskunde en Kindergeneeskunde alledrie als tweede in hun categorie; ook een prestatie om trots op te zijn.

Pin It