De beide dames zijn op 15 juni per fiets vanuit Almere vertrokken om na 2250 km op 22 juli in Rome aan te komen. Naast een sportieve manier om de vakantie door te brengen, was het doel  van de fietstocht om geld in te zamelen voor de kindertuin van het Flevoziekenhuis. Voor het Flevoziekenhuis een reden om de dames feestelijk te ontvangen en hen te complimenteren met hun topprestatie.

fietsreis-rome2

Christine de Ruigh (links op de foto), pedagogisch medewerkster van het Flevoziekenhuis ontvangt van Jolanda van Keizerswaard (rechts) en Phylicia Holtz (midden) de cheque voor de kindertuin.

“A little positivity goes a long way” was het credo van de dames bij vertrek. Hun mental coach en voormalig triatlon kampioen Gregor Stam ondersteunde  de dames hierin. Nu 2250 km verder kijken de dames nog steeds positief terug op hun ervaring en topprestatie. “We zijn zelf ook supertrots”.

Er is inmiddels circa 30 duizend euro aan sponsoring binnengehaald voor de aanleg van de kindertuin. In totaal is circa 70 duizend euro nodig. Het resterende bedrag hoopt het Flevoziekenhuis te halen uit een charity-event van Kiwanis in november en door het aanschrijven van fondsen en subsidies. De aanleg van de tuin moet in het voorjaar van 2011 plaatsvinden.

Bijdragen voor de kindertuin zijn nog steeds welkom via: fietsenvoordekindertuin@flevoziekenhuis.nl