Op woensdag zes oktober zijn alle oncologische patiënten van harte welkom bij de Verwendag van het Flevoziekenhuis. De hele maand oktober staat bij mijnInfopunt  een informatietafel met foldermateriaal over borstkanker en de behandeling van borstkanker. Deze maand staan in mijnInfopunt daarom roze bloemen, als symbool van de borstkankermaand. De bloemen in mijnInfopunt worden als sinds enkele maanden wekelijks gesponsord door Albert Heijn (Schippergarage).

borstkankermaand

6 oktober: verwendag

Het Flevoziekenhuis organiseert voor alle oncologische patiënten op woensdag 6 oktober een verwendag van 10.00 tot 14.00 uur. Het thema van de dag “de helende omgeving” biedt alle patiënten en directe betrokkenen die te maken hebben (gehad) met kanker een breed aanbod op het gebied van mind and body, complementaire zorg en informatie in een sfeervolle entourage van lekkere hapjes en muziek.
Positieve aandacht voor jezelf op deze dag in het Flevoziekenhuis. Er staan informatiestands met ideeën, tips en behandelingen, zoals een huidtherapeute met hand- en voetverzorging en een modeshow. Zowel het Parkhuys, als de Bibliotheek Almere zijn aanwezig met informatie over het thema. Verder kunt u deze dag genieten van sfeervolle muziek.
  • Vooraf aanmelden is gewenst via mijnInfopunt (mijninfopunt@flevoziekenhuis.nl of 036- 868 85 21)
  • Voor meer informatie: mammacare verpleegkundigen, telefoon 036 - 868 96 88 (maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).

Oktober borstkankermaand

De hele maand oktober is er wereldwijd extra aandacht gevraagd voor borstkanker. Het symbool in de strijd tegen borstkanker is het roze lintje de 'Pink Ribbon’. In Nederland krijgt 1 op de 8 vrouwen met borstkanker te maken. De landelijke actie probeert in deze maand vrouwen alert te maken op het feit dat het ook hen kan overkomen. Vroege ontdekking geeft nog steeds de beste genezingskansen. Daarnaast wil de actie door de oktoberactiviteiten de borstkankerpatiënten een hart onder de riem steken, door de ziekte bespreekbaar te maken.