Op 24 november en 7 december staat de OOGbus bij Zorgcentrum de Toonladder. Vervolgens staat de OOGbus op 8 en 9 december bij Zorgcentrum Buitenhaeghe. Iedereen vanaf 60 jaar, die de afgelopen twee jaar niet onder behandeling is geweest van een oogarts, kan een afspraak maken voor een gratis oogonderzoek.

oogbus
De OOGbus, een initiatief van Het Oogzorgnetwerk, stopt op afspraak bij verzorgingshuizen om bewoners en buurtbewoners te screenen op mogelijke oogafwijkingen. Wij willen deze zorg toegankelijk maken voor iedereen. Tijdelijk kan dit door een subsidie van Agentschap NL.

Verminderde kwaliteit van leven

Van alle bewoners van verzorgingshuizen heeft 50 procent een verminderd gezichtsvermogen dat leidt tot een verhoogde kans op valincidenten en vermindering van de kwaliteit van leven. Door een eenvoudige brilaanpassing of bijvoorbeeld een staaroperatie kan dit vaak verholpen worden. Het gezichtsvermogen, en dus ook de kwaliteit van leven, wordt daarmee een stuk verbeterd.

De OOGbus & het Flevoziekenhuis

De OOGbus is ingericht met moderne oogheelkundige apparatuur waarmee metingen van oogboldruk, oogsterkte en controle van de binnenzijde van het oog vakkundig kunnen worden uitgevoerd. Na de screening door de optometrist van het Flevoziekenhuis ontvangt de cliënt indien noodzakelijk een verwijzing naar een opticien of de huisarts. Het komende jaar verwacht de OOGbus 7000 personen te kunnen onderzoeken.

Het Oogzorgnetwerk

Het Oogzorgnetwerk is een samenwerkingsverband tussen verschillende oogheelkundige afdelingen in Nederland om de oogheelkundige zorg verder te professionaliseren en is een initiatief van Het Oogziekenhuis Rotterdam. Het Flevoziekenhuis neemt deel aan dit samenwerkingsverband.

Afspraak maken?  Bel 010 – 402 34 14

Als u een afspraak wilt maken voor een onderzoek in de OOGbus belt u naar  010 – 402 34 14
u krijgt dan een medewerker aan de lijn, die u verder helpt en een afspraak voor u maakt.
De medewerker noteert uw naam, adres en ook het nummer van uw zorgverzekering.
(Telefooncentrale woensdagmiddag en donderdag gesloten)