Tim Winkler is verkozen tot ‘HR Influencer of the Year’ binnen de publieke sector. Dit werd op 24 november jl. tijdens het jaarlijkse event voor HR-bestuurders en - beslissers’  bekendgemaakt.  Winkler is sinds twee jaar als directeur verantwoordelijk voor kwaliteit, personeel, opleiding en wetenschap binnen het Flevoziekenhuis. Zijn vakgenoten roemen de snelheid waarmee hij resultaat heeft geboekt. De tevredenheid onder zowel patiënten als medewerkers is behoorlijk toegenomen.

hr-manager

Winkler wordt in de bloemetjes gezet door Jeltje Schraverus, voorzitter Raad van Bestuur Flevoziekenhuis.

Winkler wordt door zijn vakgenoten bestempeld als iemand die in zeer korte tijd veel heeft bereikt. “ Zijn bijdrage aan kwaliteit en HR-beleid binnen het Flevoziekenhuis heeft zijn vruchten afgeworpen. Het ziekenhuis is ‘vanuit het niets’ nummer 1 geworden in de AD Ziekenhuis Top 100.” Ook zijn stimulerende bijdrage aan het verkrijgen van het Planetree-label wordt geroemd. Het ziekenhuis is sinds oktober dit jaar het eerste Europese ziekenhuis dat het Planetree-label voor mensgerichte zorg mag voeren.

Gezonde organisatie

Tim Winkler is blij met de erkenning, maar laat zijn medewerkers volop delen in de eer: “Het zijn zij die uiteindelijk samen voor veel goede resultaten hebben gezorgd. Met Planetree als uitgangspunt, hebben we enorme winst geboekt in de tevredenheid van patiënten en medewerkers. Onze kernwaarden VIP (Verbindend, Initiatiefrijk, Professioneel) beginnen zich uit te tellen. Er is oprechte aandacht voor mensen en we werken steeds professioneler en efficiënter. Het Flevoziekenhuis is een gezonde en warme organisatie. Het aantal trotse medewerkers is hier ongekend hoog. En daar ben ik weer trots op. “

Ruimte voor initiatieven

Winkler biedt ruimte aan initiatieven van medewerkers. Zo hebben de hardloopgroep, de cursus Weight Watchers at work, de meditatie en massages voor medewerkers inmiddels hun plek verworven binnen het gezondheidsmanagement van het ziekenhuis. “Veel ideeën worden op de werkvloer geboren. Het is aan mij om goede ideeën te borgen.”

Voorbeeld

Zijn medewerkers zijn blij met hun directeur. “Hij geeft sturing, maar ook ruimte en vertrouwen.” Zij roemen hem ook als persoon. “Hij inspireert en brengt onze kernwaarden zelf in praktijk. Hij heeft altijd tijd voor je als dat nodig is. En dat is best bijzonder voor een manager. Tim is Planetree.”
600 minutes Public HR

In Hotel Theater Figi in Zeist ontving Winkler op 24 november de award in bijzijn van zo’n 90 senior beslissers uit de top van de publieke sector. De aanwezigen brachten bij aanmelding voor het event hun stem uit op één van de drie kandidaten voor de award. Naast Winkler waren dit jaar HR-directeuren Ad Hoogsteder (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Jos de Blok (Buurtzorg) genomineerd. De verkiezing kwam tot stand na uitgebreide interviews en een schriftelijk onderzoek van het 600 minutes Public HR platform onder beslissers uit het vakgebied.