Vrijdagavond 24 december wordt in de centrale hal van het Flevoziekenhuis een oecumenische kerstavondviering gehouden. Vanaf 19.00 uur zingt het koor ‘That’s Life’ kerstliederen en om 20.00 uur begint de viering, waaraan onder meer de Cantorij van de Drieklank uit Almere Buiten meewerkt. Voorgangers in deze viering zijn dominee Rianne Veenstra en pastor Martin Schneeberger, beiden werken als geestelijk verzorger in het Flevoziekenhuis. Patiënten, bezoekers, vrijwilligers, medewerkers, maar ook andere belangstellenden zijn van harte welkom de viering bij te wonen.

kerstviering

In deze periode is het volop kerstsfeer in het Flevoziekenhuis. De centrale hal en de binnenstraat zijn versierd met meerdere kerstbomen en andere versieringen en in mijnInfopunt is een kerststal ingericht. Ook vinden er regelmatig kleine of grotere kerstconcerten plaats. Verder is er een speciale kerstmarkt voor medewerkers en vrijwilligers gehouden.

Feestelijke maaltijden

Tijdens kerst krijgen ook de maaltijden in het Flevoziekenhuis een feestelijk tintje. Beide dagen is er voor patiënten een extraatje bij ontbijt, lunch en diner, zoals bijvoorbeeld  kerstbrood, gebakje, chocolade of kerstkransjes. Traditiegetrouw serveren de koks van het Flevoziekenhuis op beide kerstdagen een feestelijk kerstdiner voor patiënten en medewerkers.