Orthopedisch chirurg

krips

“Combinatie van sociaal en technisch handelen”

“Ik werk nu bijna 9 jaar met veel plezier als orthopedisch chirurg. Destijds heb ik voor dit specialisme gekozen vanwege de combinatie van sociaal (communiceren, patiënten helpen en begeleiden) en technisch handelen (analyse van orthopedische problemen en indien nodig opereren).

Eén van mijn specialisaties is heupprothesiologie, in het bijzonder de voorste benadering. Dit is een methode waarbij de spieren rondom de heup zoveel mogelijk intact gelaten worden. Hierdoor verloopt het herstel vlotter dan bij gebruikelijke methodes. Mijn andere specialisaties zijn voet en enkelproblemen, sportletsels en kijkoperaties van de knie.

Ik heb altijd prettig en intensief contact gehouden met de afdeling Orthopedie in het AMC. Nu kan ik de al bestaande samenwerking (‘alliantie’) tussen het Flevoziekenhuis en AMC uitbouwen voor orthopedie, en wie weet in de toekomst de opleiding tot orthopedisch chirurg naar het Flevoziekenhuis halen. Dat ervaar ik als een mooie uitdaging. Het voordeel van de samenwerking met het AMC is dat we de expertise van het AMC kunnen inzetten voor onze patiënten met complexe problemen die niet in ons ziekenhuis behandeld kunnen worden. Vice versa kan het AMC patiënten naar ons verwijzen bij minder ingewikkelde problemen. Ons ziekenhuis is laagdrempeliger, heeft kortere wachttijden en oogt patiëntvriendelijker dan het grote AMC.  

Vanuit de alliantie ga ik ook in het AMC op de poli Orthopedie werken. Maar het liefst werk ik in een algemeen ziekenhuis vanwege de kortere  lijnen tussen collega-specialisten en medewerkers. Deze combinatie past mij dus goed.”

Opleiding en ervaring
  • 2010 – 2016 orthopedisch chirurg in ZBC Kneeclinic
  • 2007 – 2016 orthopedisch chirurg in Alrijne Ziekenhuis Leiden
  • 2001 – 2007 opleiding tot orthopedisch chirurg in Academisch Medisch Centrum
Specialisatie
  • voet en enkel, heup (voorste benadering)
  • sportletsels
  • arthroscopie knie
Publicaties
Werkzaam in het Flevoziekenhuis

Sinds 2016

Waardeer mij op Zorgkaart Nederland
Waardeer het Flevoziekenhuis op Zorgkaart Nederland