Het Flevoziekenhuis heeft een centraal telefooncentrum waar de patiëntenlijnen bijna alle poliklinieken binnenkomen. Het belangrijkste doel van het Patiënt Contact Centrum is het verbeteren van de bereikbaarheid van de poliklinieken naar minimaal 90%.

telefoniste 03

Efficiënt

Door het telefoonverkeer te centraliseren en een aantal medewerkers per poli hiervoor vrij te maken, kan het telefoonverkeer efficiënter worden afgehandeld. Bovendien wordt de poli zelf ontlast waardoor meer rust en tijd ontstaat voor de overige werkzaamheden.
Een ander voordeel is dat middels een centraal telefooncentrum beter gestuurd kan worden op service en kwaliteit van het telefoonverkeer. Dit verhoogt de klanttevredenheid.

PCC

In 2011 starten drie poliklinieken in het telefooncentrum. Door het succes van de samenvoeging zijn andere poliklinieken ook aangesloten en inmiddels neemt het Patiënt Contact Centrum de telefoongesprekken voor bijna alle poliklinieken op. Sommige poliklinieken maken hierbij gebruik van een keuzemenu om de inhoudelijke vragen te filteren. Op het PCC zitten medewerkers vanuit diverse poliklinieken.

Feiten op een rij
  • Het Patiënt Contact Centrum (PCC) is bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 – 17.00 uur
  • Al het telefoonverkeer van de deelnemende poli’s gaat direct naar het PCC;
  • In het PCC worden alleen afspraken en de eerstelijns verzoeken behandeld. Medische vragen worden doorverbonden naar de polikliniek.
  • Een aantal poli’s gebruikt een keuzemenu om inhoudelijke vragen te filteren.
  • De belangrijkste doelstelling van het PCC is het realiseren van een goede telefonische bereikbaarheid (90% bereikbaarheid) van de deelnemende poliklinieken.
  • De deelnemende poli’s zijn: Oogheelkunde, KNO, Diabetespoli, Dermatologie, Spataderkliniek, Reumatologie, Interne geneeskunde, Gynaecologie/Verloskunde, Fertiliteit, Longziekten, Cardiologie, poli Pijnbestrijding en Preoperatief spreekuur, MKA (Mondziekten, Kaak- en aangezichtschirurgie), Centrum voor Bijzondere Tandheelkunde, Urologie, MDL en Plastische chirurgie.