centrale hal

Wanneer u de centrale hal van het Flevoziekenhuis binnenkomt, ziet u waarschijnlijk direct de ruime banken waar u gerust plaats kunt nemen om te wachten. Verder vindt u in de centrale hal het volgende (met de klok mee):

mijnInfopunt

mijnInfopunt is speciaal ingericht om u op weg te helpen met allerlei vragen over het ziekenhuis, patiëntenverenigingen of thuiszorg. U kunt bij de vrijwilligers en medewerkers van mijnInfopunt altijd terecht met een vraag of voor een luisterend oor, een suggestie of klacht. Wanneer folders of formulieren niet duidelijk genoeg voor u zijn, neemt een medewerker van het Infopunt ze in alle rust met u door.

flevoziekenhuis-mijninfopunt

U kunt in mijnInfopunt ook rustig de krant lezen en een kopje koffie drinken, gratis internetten en op uw taxi wachten (de medewerkers van de Receptie bellen deze graag voor u).

mijnInfopunt (centrale hal) is opgeopend op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.
Telefoonnummer: 036 - 868 85 21 en mail: mijninfopunt@flevoziekenhuis.nl.

Meer weten over mijnInfopunt: lees verder


Apotheek De Brug

Snel uw medicijnen halen
Na uw bezoek aan de specialist meteen uw medicijnen halen? Dat kan in apotheek De Brug, in de hal van het Flevoziekenhuis. Apotheek De Brug is een complete apotheek waar u welkom bent voor uw medicijnen, hulpmiddelen en zelfzorgartikelen.

flevoziekenhuis-apotheek

Ruime openingstijden
Apotheek De Brug is zeven dagen per week geopend van 8.00 - 22.00 uur. Van 22.00 - 8.00 uur is de service van De Brug via het loket van de Spoedpost beschikbaar. Het gaat dan om spoedrecepten: medicijnen waarvan het gebruik niet kan worden uitgesteld. U vindt de apotheek in de centrale hal op de begane grond. Volg vanaf de hoofdingang route 30, bekijk de route.

Tel : 036 – 545 43 78 (werkdagen 08.00 tot 18.00 uur)
Tel : 0900 – 203 02 03 (buiten werktijden 24/7)

Uitgebreid assortiment
Wij kunnen vrijwel alle medicijnen direct leveren. Uiteraard geldt dat niet voor de medicijnen die speciaal bereid moeten worden.

Uw apotheek blijft uw eigen apotheek
Als u uw medicijnen bij apotheek De Brug haalt, is dat - via het unieke digitale Almeerse gezondheidsnetwerk - meteen bekend bij uw eigen huisarts en apotheek. Voor vervolgrecepten kunt u daarom gewoon bij uw vertrouwde apotheek of apotheekservicepunt terecht. Uiteraard kunt u ook voor uw eerste recept naar uw eigen apotheek(servicepunt).

Samenwerking arts en apotheker
Apotheek De Brug betekent niet alleen extra service voor de patiënt. Nu werken óók in het ziekenhuis uw arts en apotheker dicht bij elkaar. Dat maakt het eenvoudiger te overleggen en samen te werken: over individuele patiënten (u bijvoorbeeld), maar ook over nieuwe kennis rond medicijnen en medicijngebruik.

Die samenwerking leidt tot de belangrijkste service die wij u kunnen bieden: veiliger medicijngebruik.

Apotheek De Brug is een initiatief van Zorggroep Almere en het Flevoziekenhuis.
Apotheek De Brug is HKZ-gecertificeerd.


Laboratorium voor bloedafname

Bij het Laboratorium Bloedafname kunt u bloed laten prikken en urine of ontlasting afgeven voor onderzoek.

bloedrekje

U kunt zonder afspraak terecht bij het afname laboratorium. Ook voor het afgeven van o.a. urine hoeft u geen afspraak te maken. Op het laboratoriumformulier van het Flevoziekenhuis staan echter wel enkele afwijkingen. U doet er verstandig aan deze goed te lezen.

Het laboratorium is geopend van maandag t/m vrijdag van 7.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur:

  •   voor 11.00 uur en na 15.30 uur kan het zijn dat u iets langer moet wachten,
  •   tussen 13.00 ten 15.00 uur hoeft u vrijwel nooit te wachten voor bloedafname.
Meer weten over het Laboratorium Bloedafname en externe bloedafname posten, lees verder.

Piano

flevoziekenhuis-piano
Op werkdagen kunt u in de centrale hal van 12.00 tot 13.00 uur en tussen 18.00 en 20.00 uur genieten van pianospel van een van de vrijwilligers van het ziekenhuis. Ook op zondag speelt er een vrijwilliger piano, meestal een periode tussen 14.00 en 17.00 uur.


Servicecorner

Aan het eind van de centrale hal, en het begin van de Binnenstraat, bevindt zich een Servicecorner waar u kunt pinnen, uw OV chipkaart opladen en uw brieven kunt posten.

OV chipkaart opladen


Radiologie

Op de afdeling Radiologie (röntgenafdeling) verrichten onderzoeken en stellen diagnoses op verzoek van artsen. Met behulp van verschillende soorten apparatuur worden weefsels en organen van het lichaam zichtbaar gemaakt. Wij maken gebruik van röntgen, CT scan, echografie, MRI scan en mammografie.

radiologie06

Voor alle onderzoeken dient u van te voren een afspraak maken, tenzij uw arts dat voor u gedaan heeft. U kunt een afspraak maken op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur aan de balie van de afdeling. U kunt tussen 8.30 en 16.30 uur een afspraak maken via telefoonnummer 036 - 868 87 43.

Nummersysteem
Wanneer u bij Radiologie arriveert, ziet u een nummertjes automaat. Wij stellen het zeer op prijs dat u een nummertje neemt, zodat we rijen voorkomen en privacy bieden:

  1. Neem een volgnummer bij de automaat
  2. Neem plaats op de gekleurde banken in de hal
  3. Wacht tot uw nummer op het scherm verschijnt
  4. U kunt zich dan met uw papieren melden bij de aangegeven balie (hier worden uw gegevens gecontroleerd en het juiste onderzoek aangemeld in het systeem)
  5. U kunt daarna plaatsnemen in de aangegeven wachtkamer voor één van de onderzoekskamers
  6. Hier wordt u door een medewerker opgehaald voor uw onderzoek.

MRI scan
De onderzoekstijden voor een MRI scan zijn uitgebreid:

ma. 08.00 - 17.30 uur
di. 07.30 - 21.30 uur
wo. 08.00 - 22.30 uur
do. 07.30 - 22.00 uur
vr. 08.00 - 17.30 uur
za. 07.30 - 17.00 uur

Meer weten over Radiologie, lees verder.


Gastvrouwen en -heren

Voor de hoofdingang en/of bij de receptie wordt u ontvangen door een gastvrouw of -heer. Zij beantwoorden graag u vragen of wijzen u de weg in het ziekenhuis. Waar mogelijk bieden zij een helpende hand bij het wachten op vervoer, een paraplu of bij het instappen.

gastvrouw


Receptie & Beveiliging

Bij de receptie kunt u terecht met allerlei vragen. Zij wijzen u graag de weg in het ziekenhuis en u kunt bij hen navragen op welke afdeling/kamer een patiënt ligt die u wilt bezoeken. Zij bellen een taxi voor u en u kunt er terecht met of voor gevonden voorwerpen. De Receptie & Beveiliging speelt een centrale rol in geval van calamiteiten. Zij zijn 24 uur per dag telefonisch bereikbaar om u door te verbinden met een afdeling of dienstdoende arts.

receptie

De receptie is dagelijks geopend van 6.30 tot 22.00 uur en 24 uur per dag telefonisch bereikbaar: 036 - 868 88 88.


Verzekerdenpunt

Het is voor u belangrijk dat u weet met welke kosten u rekening moet houden als u naar het ziekenhuis gaat. Daarom heeft het Flevoziekenhuis een Verzekerdenpunt in de centrale hal.
U kunt daar terecht om de kosten te betalen voor uw electieve zorg (niet-spoedzorg). U kunt ook bij ons terecht met uw vragen over de kosten van een behandeling/onderzoek of voor antwoord op vragen over een zorgnota.
Lees meer over het Verzekerdenpunt.

verzekerdenpunt02

Restaurant en winkel Vermaat

Bij binnenkomst rechts in de centrale hal vindt u een restaurant met terras en een kleine winkel van Vermaat. Vermaat is op werkdagen geopend van 8.00 tot 20.30 uur en in het weekend en op feestdagen van 11.30 tot 20.30 uur.

vermaat