Telefoonnummer voor patiënten van de MC IJsselmeerziekenhuizen: (036) 868 97 04.
Telefoonnummer voor medewerkers uit de MC IJsselmeerziekenhuizen met vragen over vacatures: (036) 868 95 77.

N.B. Voor meer informatie over de 'Regeling vervoerskosten IJsselmeerziekenhuizen' van zorgverzekeraar Zilveren Kruis verwijzen wij u naar deze website.

 • Kan ik mij als nieuwe patiënt aanmelden bij het Flevoziekenhuis?
  Ja. U heeft een verwijsbrief van uw huisarts nodig voor een medisch specialist in het Flevoziekenhuis. Daarna kunt u zich aanmelden via (036) 868 97 04. 
  Heeft u al een papieren verwijsbrief gekregen, dan ontvangen wij deze graag. Heeft u wel een verwijzing, maar is deze door uw huisarts rechtstreeks digitaal (via ZorgDomein) aan MC IJsselmeerziekenhuizen gestuurd, dan plannen we alvast een afspraak voor u in en gaan wij voor u op zoek naar de verwijzing. Lukt het ons niet om hem alsnog te vinden, dan hoort u nog van ons.

 • Mijn operatie/afspraak bij MC IJsselmeerziekenhuizen is afgezegd. Kan ik nu bij het Flevoziekenhuis terecht?
  Ja. Als u onder behandeling bent bij MC IJsselmeerziekenhuizen en uw afspraak of operatie is afgezegd, dan kunt u nu een afspraak maken in het Flevoziekenhuis, via 036-868 97 04.

  De arts in het Flevoziekenhuis vraagt het medisch dossier met daarin ook uw verwijsbrief op bij de arts in MC IJsselmeerziekenhuizen, zodat uw nieuwe arts de behandeling kan voorzetten.

 • Ik ben onder controle bij een specialist in de MC IJsselmeerziekenhuizen, maar ik wil naar het Flevoziekenhuis. Is dat mogelijk?
  Ja. Als u onder behandeling bent van MC IJsselmeerziekenhuizen, dan kunt u uw behandeling voortzetten in het Flevoziekenhuis. U kunt een afspraak maken via (036) 868 97 04.
  De arts in het Flevoziekenhuis vraagt het medisch dossier met daarin ook uw verwijsbrief op bij de arts in MC IJsselmeerziekenhuizen, zodat uw nieuwe arts de controle kan uitvoeren.

 • Moet ik een nieuwe verwijzing vragen aan mijn huisarts voordat ik bij het Flevoziekenhuis terecht kan?
  Nee. Had u een verwijsbrief voor MC IJsselmeerziekenhuizen dan kunt u deze meenemen naar het Flevoziekenhuis. Heeft u de verwijzing niet meer of is deze door uw huisarts rechtstreeks digitaal (via ZorgDomein) aan MC IJsselmeerziekenhuizen gestuurd, dan zorgen wij er voor dat deze wordt opgevraagd. U kunt alvast een afspraak maken via: (036) 868 97 04.

 • Mag ik zelf kiezen naar welk ziekenhuis ik wil?
  Het Flevoziekenhuis heeft contracten met alle zorgverzekeraars voor de basisverzekering. Betreft het eventueel aanvullende zorg, dan hanteren verzekeraars verschillende vergoedingen en is het verstandig contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

 • Kunnen huisartsen en specialisten patiënten doorverwijzen naar het Flevoziekenhuis?
  Ja, dat kan.
 • Kan ik voor acute zorg terecht in het Flevoziekenhuis?
  Ja, voor de acute medisch specialistische zorg kunt u in het Flevoziekenhuis terecht. Voor acute zorg die door de huisartsen verleend wordt, kunt u terecht bij de Huisartsenpost.
 • Hoe wordt mijn patiëntdossier overgedragen aan het Flevoziekenhuis?
  Dat regelen wij voor u. De arts in het Flevoziekenhuis vraagt het dossier aan bij uw arts in MC IJsselmeerziekenhuizen. Als de ‘MC-arts’ niet bereikbaar of beschikbaar is, is er een andere afspraak gemaakt voor de overdracht van het patiëntendossier.

 • Gaat de extra patiëntentoestroom ten koste van de kwaliteit van zorgverlening in het Flevoziekenhuis? Worden de wachttijden in het Flevoziekenhuis nu langer?
  We begrijpen de zorg. Onze patiënten in Almere en daarbuiten kunnen blijven rekenen op de zorg die ze van ons gewend zijn. Daarom wordt onder meer extra personeel ingezet.
  Voor wachttijden: https://www.flevoziekenhuis.nl/direct-naar/wachttijden-behandeling

 • Zijn er vacatures in het Flevoziekenhuis?
  Ja. Zie: https://www.flevoziekenhuis.nl/vacatures/alle-vacatures
  Voor vacatures en vragen rondom personeel: afdeling HR, (036) 868 95 77.