Reumatoloog

Verhoef

"Puzzel om tot een goede diagnose te komen"

Na de opleiding interne geneeskunde heb ik de opleiding tot reumatoloog gevolgd in het UMC Utrecht..Tijdens deze opleiding ben ik begonnen aan een proefschrift naar de achtergrond van de zogenaamde Thelper1/ Thelper 2 balans bij reumatoïde artritis, een immunologisch getint onderzoek. Sinds 1999 werk ik in het Flevoziekenhuis. Reumatologie is een specialisme waarbij je patiënten van jong tot oud ziet. Velen hebben een chronische aandoening, waardoor mensen langdurig onder behandeling blijven, anderen zie je slechts enkele malen. Het communiceren met patiënten is een leuk onderdeel. Door de veelheid aan gewrichtsziekten en auto-immuunaandoeningen is het vaak een puzzel om tot een goede diagnose te komen. Dit maakt het vak extra interessant.

De behandeling van reumatoïde artritis is de laatste jaren in een stroomversnelling gekomen. Daardoor is deze ziekte nu heel goed te behandelen. Door het gebruik van methotrexaat en de nieuwere medicijnen zoals de biologicals zijn veel patiënten veel beter te behandeling en kunnen we gewrichtsschade hiermee voorkomen. Voor de mensen met reumatoide artritis heeft dat tot een enorme verbetering van hun kwaliteit van leven geleid. Dit maakt ook voor mij dat ik voldoening heb in de uitoefening van mijn vak.

Specialisatie: Echografie van gewrichten en weke delen, reumatologische auto-immuunziekten zoals reumatoïde artritis, SLE en aanverwante aandoeningen

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds 1999

Waardeer mij op zorgkaartnederland.nl
Waardeer het Flevoziekenhuis.nl op zorgkaartnederland.nl