Reumatoloog

kortekaas

"Er komt veel kijken bij de zorg voor mensen met een chronische aandoening"

De opleiding tot reumatoloog volgde ik in het Leids Universitair Medisch Centrum. Sinds december 2008 werk ik in het Flevoziekenhuis. Reumatologie is een zeer boeiend vak met zeer diverse ziektebeelden. Wat mij erg aanspreekt is de zorg voor mensen met een chronische aandoening. Er komt veel bij kijken. Niet alleen het goed instellen van de medicijnen, maar ook het ondersteunen bij lastige problemen als vermoeidheid, pijn en beperkingen. Soms heb je te maken met hele ingewikkelde ziektebeelden waarvoor heel wat denkwerk nodig is. Aan de andere kant kun je mensen soms op heel praktische wijze, bijvoorbeeld door een injectie, snel van hun klachten af helpen.  

Naast de patiëntenzorg houd ik mij bezig met  wetenschappelijk onderzoek. Begin 2015 rondde ik mijn promotieonderzoek naar de rol van ontsteking bij handartrose af. Ik ben nog altijd 1 dag in de week werkzaam in het Leids Universitair Medisch Centrum. Artrose is een ziektebeeld waarbij patiënten te maken hebben met pijn en functieverlies. Er zijn weinig behandelmogelijkheden. Met de resultaten van mijn onderzoek hoop ik bij te kunnen dragen aan het begrijpen wat de oorzaak is van artrose, zodat er hopelijk nieuwe behandelingen ontwikkeld kunnen worden.

Daarnaast vind ik opleiding en onderwijs erg belangrijk en ben ik er trots op dat de afdeling Reumatologie nauw samenwerkt met het AMC en wij een deel van de opleiding tot reumatoloog verzorgen. Mijn speciale interesse en expertise heeft het onderwijzen van echografie van het bewegingsapparaat. Onderwijs geven doe ik niet alleen met veel plezier aan onze arts-assistenten, maar ook nationaal aan reumatologen tijdens bijeenkomsten van de Nederlandse Vereniging voor Reumatologie en internationaal tijdens de cursus van de Europese vereniging van reumatologen.

Specialisatie(s) 
Artrose 
Echografie van het bewegingsapparaat

Werkzaam in het Flevoziekenhuis sinds 2008

Waardeer mij op zorgkaartnederland.nl
Waardeer het Flevoziekenhuis op zorgkaartnederland.nl