Multidisciplinair neurologie overleg

De revalidatiearts is voorzitter van het Multidisciplinair Overleg op de afdeling Neurologie. In dit overleg worden patiënten die opgenomen zijn op de afdeling Neurologie besproken, die een beroerte hebben gehad of een andere aandoening die multidisciplinaire behandeling nodig maakt. Naast de revalidatiearts nemen hier verpleging, zaalarts neurologie, neuroloog, transferverpleegkundige CVA nazorgverpleegkundige, specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, maatschappelijk werk, en een diëtist aan deel. Hier wordt het multidisciplinair beleid bepaald en het vervolg revalidatietraject.

Ketenzorg

  • CVA ketenzorg
  • MS ketenzorg
  • Parkinsonketenzorg

Oncologische Revalidatie    

Met het Flevoziekenhuis wordt nauw samengewerkt aan een kwalitatief hoogstaand programma Oncologische Revalidatie. Dit programma is opgezet voor (ex) kankerpatiënten met (rest) klachten die in aanmerking willen komen voor revalidatiezorg op maat.
Na aanmelding worden een aantal vragenlijsten toegestuurd en vindt er een intakegesprek plaats. Naar aanleiding hiervan wordt gekeken welke behandelvorm het meest passend voor u is. Hierbij kan gekozen worden voor een revalidatiebehandeling die in groepsverband of individueel aangeboden wordt. De behandelonderdelen bij de groepsbehandeling zijn: Fysiotherapie en Sport, Ontspanningstherapie, Ergotherapie, Gespreksgroep, Diëtetiek. De groepsbehandeling wordt gedurende 12 weken aangeboden. Verdeeld over 2 dagen van 2 á 3 uur per week.     

Spreekuur orthopedische schoenen

Er wordt nauw samengewerkt met de orthopedisch schoentechnicus George In der Maur. Patiënten worden in een gezamenlijk spreekuur door specialist en schoentechnicus gezien. U kunt een advies krijgen betreffende confectie schoenen, steunzolen en/of (semi)orthopedische schoenen. Deze kunnen ter plekke aangemeten worden.

Spreekuur samen met de instrumentmaker

Tijdens dit spreekuur kan er aandacht besteed worden aan het aanmeten/vervaardigen en controleren van spalken(orthesen), beugels, korset, of prothesen. Patiënten worden in een gezamenlijk spreekuur door specialist en instrumentmaker gezien.

Spreekuur spasticiteitsbehandeling

Tijdens dit spreekuur krijgt u een advies voor de spasticiteitsbehandeling. Dit advies kan bestaan uit een Botuline toxinebehandeling die ter plekke gegeven kan worden.

Spreekuur multidisciplinair diabetische voeten

Een van de revalidatieartsen is lid van het diabetisch voeten team van het Flevoziekenhuis. In dit team worden patiënten met diabetes en wonden aan de voeten behandeld. Aanmelding voor dit voetenteam gaat op verwijzing van de huisarts/specialist via de afdeling Chirurgie.