Na uw behandeling bestaan er verschillende manieren om binnen of buiten het ziekenhuis te herstellen van uw ziekte. Voor sommige mensen betekent dit revalideren, voor anderen is het bijvoorbeeld belangrijk om te leren omgaan met de gevolgen van hun ziekte. Samen met u wordt onderzocht wat voor u de beste manier van nazorg is.

Revalidatieprogramma’s

Een groot aantal patiënten heeft na de behandeling nog klachten, zoals vermoeidheid, een slechte conditie of is emotioneel minder stabiel. Het Flevoziekenhuis biedt u (ook in samenwerking met een externe partner) de mogelijkheid om een van de revalidatieprogramma’s te volgen. Dat kan zijn:

pdf Oncologische revalidatie (193 KB) : aangeboden in samenwerking met Merem. Deelnemers volgens de groepsbehandeling gedurende 12 weken, verdeeld over 2 dagen per week. De behandeling bestaat uit fysiotherapie & sport, ontspanningstherapie, ergotherapie, gespreksgroep en diëtetiek.

Workshops uiterlijke verzorging voor mensen met kanker

De oncologieverpleegkundigen organiseren samen met de stichting Look Good Feel Better elk jaar een aantal workshops met tips en adviezen over uiterlijke verzorging, voor mensen met kanker. De workshops zijn bedoeld voor patiënten met kanker tijdens en/of na hun behandeling. De workshops zijn gratis.

De workshops worden aangekondigd via posters op de poliklinieken en via de Agenda op de website.

Afhankelijk van uw vorm van kanker kunt u andere revalidatie- of nazorgprogramma’s geadviseerd krijgen.

Parkhuys Almere

Parkhuys Almere is een psychosociaal inloopcentrum voor chronisch zieken, waaronder kankerpatiënten en hun naasten.

Iedere woensdag van 9.00 - 12.00 uur zijn vrijwilligers van Parkhuys Almere aanwezig in de Huiskamer van de afdeling Interne geneeskunde/Oncologie.

Patiënten kunnen hier terecht voor een praatje en kunnen kennismaken met de vele mogelijkheden en activiteiten die het Parkhuys te bieden heeft. Parkhuys geeft geen medische adviezen, maar biedt ondersteuning bij de verwerking en het omgaan met de ziekte aan mensen met kanker en hun naasten. Voor meer informatie: www.parkhuysalmere.nl

Voorlichtingsbijeenkomsten en lotgenotencontact

Regelmatig organiseren de verschillende specialismen voor hun patienten bijeenkomsten die gericht zijn op voorlichting over hun ziekte, of om samen iets te ondernemen en daarbij ervaringen te delen.

Uw casemanager informeert u over deze bijeenkomsten. Deze worden tijdig aangekondigd via onze Agenda op de website.

Overige (nazorg) organisaties

Ook bij de volgende organisaties kunt u terecht voor (informatie over) behandeling, onderzoek en nazorg bij kanker:
 • www.ingeborgdouwescentrum.nl
  Het Ingeborg Douwes Centrum begeleidt mensen die, op welke manier dan ook, met kanker geconfronteerd zijn (geweest). Deze hulp is beschikbaar ongeacht de ziektefase en de prognose.

 • www.kwf.nl KWF
  Kankerbestrijding biedt een zeer uitgebreide website met alles over de behandeling en onderzoek naar kanker.

 • www.ambulancewens.nl
  Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances.

 • www.oncokompas.nl
  Het Oncokompas helpt u om inzicht te krijgen in uw kwaliteit van leven. Ook krijgt u een persoonlijk overzicht van begeleidende zorg.

 • www.vaarkracht.nl
  Stichting die kankerpatiënten en hun dierbaren kosteloos een dagje mee uit varen neemt. Je kunt een dag meevaren. Er wordt geen zorg aangeboden, dat is voor eigen rekening.