meij

Ik ben opgeleid tot chirurg in ziekenhuis De Weezenlanden in Zwolle en in het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Mijn aandachtsgebied was laparoscopische gastro-intestinale chirurgie. Na mijn opleiding heb ik mij verder gespecialiseerd in de oncologische chirurgie, eerst in het AMC en later in het Antoni van Leeuwenhoek, waar ik vervolgens nog een jaar heb gewerkt als oncologisch chirurg met aandachtsgebied mammapathologie.

In 2009 ben ik naar het Flevoziekenhuis gekomen. Hier opereer ik patiënten met darmkanker middels een kijkoperatie en ben ik een schakel in de zorg rond patiënten met borstkanker, die ik ook opereer. Wij werken nauw samen met het AMC, waarmee we een officiële alliantie hebben opgezet. Ik werk één dag in de week in het AMC en heb een brugfunctie voor de borstkankerzorg.

Ik ben trots dat we door deze samenwerking het beste van de academische wereld en een algemeen ziekenhuis combineren voor de patiënt met borstkanker. Wij kunnen de nieuwste technologieën en behandelingen op beide locaties toepassen. Bovendien geeft het ons de mogelijkheid om deel te nemen aan onderzoeken naar nieuwe behandelingen van kanker.

Suzan van der Meij
oncologisch chirurg