Chirurg Paul Verbeek is bij zijn afscheid eind april benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg het lintje opgespeld door burgemeester Sicko Heldoorn van zijn woonplaats Huizen. Gynaecoloog Bart van Aken is op 26 april benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Franc Weerwind van Almere reikte de koninklijke onderscheiding uit tijdens de jaarlijkse ‘lintjesregen’.

Paul Verbeek was 22 jaar als chirurg verbonden aan het Flevoziekenhuis. Hij was nauw betrokken bij de totstandkoming van de chirurgische opleiding, waar in 2012 de status van werd verkregen. Hij introduceerde de TIPP (liesbreuk techniek) in Nederland en leidde daar andere chirurgen in op.
Paul was verder intensief betrokken bij de strategische samenwerking tussen het AMC en het Flevoziekenhuis. Ook naast zijn werk was hij actief, onder meer als Lid van het Medisch Tuchtcollege.

Bart van Aken was van 1992 tot zijn pensionering op 20 april 2017 werkzaam als gynaecoloog in het Flevoziekenhuis. Naast medisch specialist was Bart in het verleden voorzitter van de medische staf, vakgroepvoorzitter en enige tijd directielid. Bart stond aan de basis van nieuwe ontwikkelingen zoals het digitale afsprakensysteem @ppointment (de voorloper van het patiëntenportaal mijnFlevoziekenhuis.nl). Naast zijn werk was Bart maatschappelijk en bestuurlijk actief. Hij zette zich onder meer in voor de gezondheidszorg in Almere, de leprastichting en de zeilsport. Familie en diverse oud-collega’s woonden het feestelijke moment bij op het stadhuis.

   
Pin It