Leesvoor
De intensieve samenwerking tussen AMC en Flevoziekenhuis wordt uitgebreid met het vakgebied orthopedie. Half april opereerde Gerard Schaap, orthopedisch chirurg uit het AMC,  een aantal patiënten in het Flevoziekenhuis. Deze uitwisseling is belangrijk in de intensivering van de samenwerking tussen beide ziekenhuizen. De heer Schaap is gespecialiseerd in de oncologische orthopedie en heeft regelmatig patiënten die in het AMC (te) lang op een relatief eenvoudige operatie moeten wachten. “En dat terwijl zij ook prima geholpen kunnen worden in het Flevoziekenhuis. De faciliteiten en de sfeer zijn hier uitstekend”, aldus Gerard Schaap. In de nabije toekomst wordt de uitwisseling van patiënten en orthopedisch chirurgen uitgebreid.

flevoziekenhuis orthopedie schaap

De aanstelling per 1 april van Rover Krips als orthopedisch chirurg bij het Flevoziekenhuis, is de eerste stap in de alliantie-uitbreiding. “Wij zien het als een mooie uitdaging om de al bestaande samenwerking tussen het Flevoziekenhuis en AMC uit te bouwen voor orthopedie, en wie weet in de toekomst de opleiding tot orthopedisch chirurg naar het Flevoziekenhuis te halen”, legt Rover Krips uit.

Door de nauwe samenwerking met het AMC kunnen de orthopedische chirurgen de expertise van het academische ziekenhuis inzetten voor de patiënten met complexe problemen die niet in het Flevoziekenhuis behandeld kunnen worden. “Daarnaast kan het AMC patiënten met minder ingewikkelde problematiek doorsturen naar het Flevoziekenhuis”, legt Rover Krips uit. “Het Flevoziekenhuis is laagdrempeliger, heeft kortere wachttijden en oogt patiëntvriendelijker dan het grote AMC.”