Leesvoor

Gynaecoloog

lub

Ik heb mijn opleiding tot arts in Amsterdam aan de Vrije Universiteit gevolgd. Vervolgens heb ik mijn specialisatie tot gynaecoloog in Leiden gedaan. Omdat ik de verloskunde extra interessant vond tijdens mijn opleiding heb ik vervolgens een fellowship perinatologie gevolgd in het AMC. Perinatologie houdt in dat ik mij extra verdiept heb in de zorg rond de zieke zwangere vrouw maar ook extra ervaring heb opgedaan met het maken van de uitgebreide echo, de GUO. Als er met de echo afwijkingen worden gevonden bij het kind kan ik deze aanstaande moeder, haar partner en haar ongeboren kind verder begeleiden daarbij.

Na dit fellowship heb ik als gynaecoloog gewerkt in het Spaarne ziekenhuis in Hoofddorp en als chef de clinique in het Diaconessenhuis in Leiden. Vanaf 1 december 2013 werk ik nu als chef de clinique in het Flevoziekenhuis. Sinds 2001 ben ik gynaecoloog.

Binnen de verloskundige zorg in Nederland is er een hoop aan het veranderen met als doel dat de kwaliteit van de verloskunde hierdoor verbeterd wordt. Omdat dit proces veel tijd en energie vraagt ben ik o.a. hiervoor aangenomen. Ik vind het een uitdaging om samen met al het personeel betrokken bij de verloskunde in de kliniek, alle perifere verloskundige praktijken en de kraamcentra de schouders eronder te zetten om zo de integrale verloskunde naar een hoger peil te brengen waarbij de aanstaande moeder en haar kind op de eerste plaats moet blijven staan!

Naast verloskunde vind ik de algemene gynaecologie ook heel boeiend. Door de afwisseling van werkzaamheden en de diversiteit aan patiënten blijf ik verloskunde en gynaecologie een leuk en boeiend vak vinden en ga ik elke dag met veel plezier aan het werk!

Waardeer mij op Zorgkaart Nederland
Waardeer het Flevoziekenhuis op Zorgkaart Nederland