Lactatiekundige

advocaat

Sinds 2008 werk ik op de afdeling Verloskunde van het Flevoziekenhuis. Voorheen heb ik 23 jaar in de thuiszorg gewerkt als kraamverzorgende. In 2006 was ik toe aan een nieuwe uitdaging en ben ik de studie voor Lactatiekundige gaan doen. Een perfecte keuze voor mij, zo kon ik mijn ervaring als kraamverzorgende combineren met mijn enthousiasme dat ik heb met de geboorte van een kind. In 2007 ben ik gecertificeerd als Lactatiekundige IBCLC aan de Hoge school van Utrecht.

Inmiddels heb ik heel wat moeders en baby’s mogen begeleiden bij het geven van borstvoeding. Borstvoeding is een van de meest natuurlijke en gezonde activiteiten voor moeder en baby. Moedermelk is de enige natuurlijke, complete en complexe voeding voor baby's. De samenstelling van moedermelk is optimaal voor iedere groeifase van de baby. Een ander, even belangrijk voordeel is dat borstvoeding bijdraagt tot de bijzondere band tussen moeder en baby, een band waarvoor alleen een moeder kan zorgen. Ook voor de hechting en binding waar we in het hedendaagse gehaaste leven bijna geen tijd voor hebben krijg je door het geven van borstvoeding als moeder en kind zomaar mee.

Om zwangeren en haar partner goed te begeleiden tijdens de zwangerschap verzorg ik enkele malen per jaar de informatieavond over borstvoeding  Informatieavond 'Samen voor borstvoeding'.

In mijn rol als Lactatiekundige word ik bij veel kersverse moeders en kinderen betrokken en geven we met elkaar Borstvoeding Vriendelijke zorg aan moeder en kind en werken we voor ons ziekenhuis aan het Borstvoeding Certificaat.