De afdeling Orthopedie-Traumachirurgie heeft de prijsvraag van de Dag van de Gastvrijheid in het Flevoziekenhuis gewonnen met hun VR-bril project. De afdeling zet de VR-bril in om patiënten voor te bereiden op hun behandeling of operatie. Het gebruik van de speciale bril geeft de patiënt de mogelijkheid om te kunnen ontspannen, door middel van de getoonde belevenissen en beelden.

Ook angst, pijn en stress op het lichaam worden door het gebruik gereduceerd, waardoor de eigen herstelvermogen sneller in gang wordt gezet en een ziekenhuisopname aangenamer wordt. Deze unieke belevenis geeft de patiënt een extra gevoel van service en gastvrijheid, waardoor de zorgverlener meer mee kan gaan in zijn of haar specifieke behoefte(n) als patiënt.

Toekomst

De afdeling Orthopedie-Traumachirurgie wil in de toekomst met het gebruik van de VR-bril ook een brug slaan door informatie met de patiënt ‘live’ te delen en de patiënt de gelegenheid geven om op afstand samen met familie te kunnen zijn.