uitgelicht

Ingrid Limburg, verpleegkundige/flexer‘Flexen is gewoon leuk’
“Ik werk op vrijwel alle verpleegafdelingen en ook regelmatig op de poli’s Dermatologie en Plastische chirurgie. Als vaste flexer werk ik eigenlijk in een héél groot team, ik heb veel leuke collega’s op de verschillende afdelingen. Voor mij is dat genoeg. Ik heb geen ‘eigen’ team nodig om op terug te vallen, daarvoor heb ik her en der een paar hele goede collega’s.
“Ook de inhoudelijke variatie in het werk vind ik heel interessant. Omdat ik op zoveel afdelingen werk, leer ik veel van de verschillende verpleegkundige specialismen. Dat gaat niet in één keer, maar in de loop van de tijd heb ik veel kennis en ervaring opgebouwd.
Dat is bijvoorbeeld heel handig op het moment dat een patiënt op een andere verpleegafdeling ligt dan waar hij of zij hoort. Ik zeg dan vaak ‘geef die patiënt maar aan mij’. Daarbij kan ik mijn collega-verpleegkundigen dan weer wat leren over het verplegen van een patiënt van die andere afdeling.”
“Een groot voordeel van flexen is de flexibiliteit in het werken. Ik krijg van het flexburo - per mail of via Planywhere - alle beschikbare diensten aangeboden. Door hierop in te tekenen kan ik mijn eigen rooster samenstellen. Dat kan betekenen dat ik in één week in verschillende diensten op drie of vier afdelingen werk. Heerlijk….. En als het nodig is kan ik een dienst heel makkelijk teruggegeven. Mijn leidinggevende is daar heel flexibel in.”

Ingrid Limburg
44 jaar
verpleegkundige en doktersassistente
12 jaar in dienst als vaste flexer