uitgelicht

Jolanda Kroese, OK-assistent Chirurgie

‘Er is ruimte voor ontwikkeling, ik zit hier niet in een hokje’
“Ik kom uit een groot, academisch ziekenhuis met 30 OK’s. Ik zocht een persoonlijkere werkomgeving en meer variatie in mijn werk. Het Flevoziekenhuis past daarom goed bij mij. Ik vind het leuker om acht verschillende operaties per dag te doen dan twee ‘grote’. Er is ruimte voor ontwikkeling, ik zit hier niet in een hokje.
Zo hoop ik in de toekomst te kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van neurochirurgie. En wie weet pak ik later mijn ervaring als praktijkopleider weer op.

Het Flevoziekenhuis is persoonlijk, en de lijnen zijn kort. Het is een open ziekenhuis. Je wordt goed geïnformeerd, en dat is juist op het ‘eiland’ OK ontzettend belangrijk. Het voelt echt als ‘mijn’ ziekenhuis. Ik kom hier wel eens op zaterdag wat drinken met mijn kindjes en dan denk ik ‘hier werk ik nou’.

We werken in een sterk team. We beginnen elke operatie met een ‘time-out’. Alle betrokken medewerkers én de nog wakkere patiënt checken samen of alles klopt. Dat geeft een goed gevoel. Ik word heel goed ingewerkt. Er is veel tijd voor evaluatie en feedback. Mijn collega’s leren van mij en ik van hen. Alles is gericht op collegialiteit, samenwerking en de beste zorg. Aan de werkdagen van 9 uur moest ik wel wennen, maar dat neem ik graag voor lief.

Het Flevoziekenhuis doet veel voor medewerkers. Ik heb met veel plezier meegedaan aan een zwemwedstrijd over het Gooimeer, zeker ook omdat de opbrengst voor de kinderafdeling was. En wie weet loop ik volgend jaar met collega’s de marathon van New York!”

Jolanda Kroese
OK-assistent Chirurgie