uitgelicht

Melissa Burke, MDL-verpleegkundige‘De patiëntenzorg op de verpleegafdeling wordt steeds complexer’

"Mijn loopbaan startte met de verkorte opleiding: Helpende niveau 2, vervolgens heb ik de verkorte opleiding: Ziekenverzorgende IG niveau 3 gedaan. In 2006 heb ik in het Flevoziekenhuis gesolliciteerd naar de opleiding Verpleegkunde niveau 4. Deze opleiding heb ik in 2009 met succes afgerond en ben vrijwel direct aangenomen op de verpleegafdeling MDL & Nefrologie. Toentertijd was het Flevoziekenhuis volop in ontwikkeling, hierin heb ik mee mogen groeien en nog steeds. Er was toen al sprake van een zeer hoog ontwikkelingscultuur. Dit neemt steeds meer toe en wordt transparant voor medewerkers maar ook patiënten, naasten en anderen.
Inmiddels ben ik in het bezit van een HBO-Verpleegkunde getuigschrift, met dank aan het Flevoziekenhuis. Ik ben de organisatie enorm dankbaar dat ik tot nu toe al twee opleidingen hebben mogen volgen en dat ik bij mag dragen aan kwaliteitsverbeteringen en het coachen van studenten, wat ik met veel plezier uitvoer. En niet te vergeten, het verlenen van de zorg aan patiënten/naasten met de opgedane kennis en ervaringen. Ik ben nog steeds werkzaam op de verpleegafdeling MDL & Nefrologie en heb het naar mijn zin. De patiëntenzorg op de verpleegafdeling wordt steeds complexer, het gaat om patiënten met chronische-maag en of darmziekten en patiënten met chronische of acute nieraandoeningen. Deze patiëntencategorie spreekt mij aan omdat ik continue uitgedaagd wordt om klinisch te redeneren en meer diepgang te zoeken in deze specialismen. Ik ben een verpleegkundige die aandacht besteed aan de aspecten van humanisme. Op deze wijze probeer ik de zorg op een humanistische wijze te bekijken en te verlenen. Hiermee streef ik samen met de patiënt en het multidisciplinair team naar een acceptabele gezondheidstoestand om te kunnen functioneren in de maatschappij.
Verder hebben wij een enthousiast en leergierig team, zowel artsen als verpleegkundigen. De bedrijfsleider (Vito Mascini), is naar mijn inzien een stabiele factor voor het team en geeft op een professionele wijze nieuwe inzichten in de manier waarop wij als team tegenover elkaar en naar patiënten en/of naasten staan.

Melissa Burke
28 jaar
HBO-Verpleegkundige MDL & Nefrologie
in 2006 als BBL-leerling begonnen