uitgelicht

Sandro Cavoli, anesthesieassistent‘Ik heb mijn plek hier gevonden’


“Ik houd niet van veranderingen. Ik werkte 15 jaar in een klein algemeen ziekenhuis en heb daar zelfs mijn opleiding gevolgd. En toch heb ik de sprong gewaagd. Je bent even al je zekerheden kwijt, je voelt je soms verloren, maar ik heb mijn plek hier gevonden. Ik ben elke dag weer blij dat ik de stap heb gezet. En dat is echt niet alleen omdat ik nu op de fiets naar mijn werk kan.

Mijn werk is gevarieerder. Vooral de plastische chirurgie is voor mij een nieuw vakgebied. Maar ik doe nu ook heel ander werk, buiten de operatiekamers. Ik loop rondes op de verpleegafdelingen om patiënten te helpen waarbij problemen zijn met de pijnbestrijding of het aanprikken van infusen. Soms herkent een patiënt mij van de OK, dat vind ik heel bijzonder.

Voor de operatie heb je weliswaar een kort, maar intensief contact met patiënten. Je bent op een moeilijk en spannend moment hun steun en toeverlaat. Het doet me goed als ik later hoor dat ik ze gerust heb kunnen stellen. Blijkbaar kan ik ook vóór de operatie van betekenis zijn.

Alles rondom mijn aanstelling was goed geregeld. Ook de begeleiding en het inwerken op de afdeling zelf was heel persoonlijk en zorgvuldig. Ik vond het heel bijzonder dat ik mijn eerste late dienst niet alleen, maar samen met een collega heb gedaan.
Het beeld van het Flevoziekenhuis wordt elke dag beter. De nieuwe verpleegafdelingen zijn het visitekaartje van het ziekenhuis. Ik geniet ervan als er in de stijlvolle nieuwe hal op de piano wordt gespeeld. Als ik op een feestje toch iemand hoor met een slechte ervaring, dan vraag ik door. Misschien kunnen we er van leren.”

Sandro Cavoli
anesthesieassistent
47 jaar
sinds juni 2009 in dienst