uitgelicht

Evelien Wolthuis,
SEH-verpleegkundige


evelien wolthuis
“Patiënten van 1 dag oud tot 101 jaar, van breuk tot reanimatie. Dat vind ik mooi aan de acute zorg. Geen dag is hetzelfde en je raakt er niet snel uitgeleerd. Je werkt samen met ervaren SEH-artsen en jonge arts-assistenten van verschillende specialismen. Je wordt als SEH-verpleegkundige uitgedaagd om actief mee te denken over diagnostiek en behandeling.

De acute zorg vraagt om snel schakelen. Je bent nog bezig met een traumapatiënt en wordt gebeld voor een patiënt met pijn op de borst. Kan ik weg, wat moet ik dan eerst nog doen? Je moet snel kunnen beslissen en handelen. Dat kun je deels leren, maar je kunt er ook tijdens je opleiding al op stranden.

Heel soms ben ik nog van slag. Iedereen herkent het wel, bijvoorbeeld na een kinderreanimatie. Samen evalueren is dan belangrijk. We hebben een goede sfeer, iedereen doet ertoe. Collega’s komen graag terug. Als ik m’n pak uittrek, voel ik de dienst in mijn voeten en benen. Maar het werk is gedaan en overgedragen.

Ik ben inmiddels toe aan een volgende stap in mijn carrière en wil al mijn skills samenbrengen in een nieuwe functie. Dat kan hier. Geef aan wat je wilt, dan is er veel mogelijk. Daarom werk ik nog steeds in het Flevoziekenhuis.”