De Spoedpost is vanaf nu dag en nacht bereikbaar via de hoofdingang van het Flevoziekenhuis. U kunt het beste parkeren op het Hospitaalterrein, of in de Hospitaalgarage. Voor de hoofdingang van het Flevoziekenhuis is een Kiss + Ridestrook waar in- en uitgestapt kan worden.
Lees meerSlaapapneusyndroom (OSAS)
Bij slaapapneu is er een pauze van de ademhaling tijdens de slaap. Dit komt vaak doordat het bovenste deel van de luchtweg dichtvalt, door een vernauwing bij het verhemelte of dieper in de keel. De achterzijde van de tong zakt dan in of het strottenhoofd valt samen en er ontstaat een ademstilstand. Dit kan wel 30 seconden of langer duren. U kunt niet stikken door zo’n afsluiting.
Afdeling
U kunt hiervoor terecht bij
Symptomen
- U heeft ’s nachts meerdere keren per uur een ademstilstand. Meestal merkt u hier zelf niets van.
- U bent overdag zeer slaperig of zeer vermoeid terwijl er geen andere redenen zijn zoals slaaptekort of slapeloosheid.
- U valt zomaar in slaap bijvoorbeeld tijdens een gesprek met iemand, tijdens het lezen van een krant, maar soms ook bij activiteiten als autorijden.
Onderzoeken
Als u last heeft van klachten van snurken of slaapapneu kunt u terecht bij het Slaapteam van het Flevoziekenhuis. Dit team is een samenwerking van de poliklinieken Keel-, neus- en oorheelkunde (KNO), Longziekten en Neurologie. Om vast te stellen of u inderdaad slaapapneu heeft, krijgt u een slaaponderzoek. Ook kan er een slaapendoscopie uitgevoerd worden.
Behandelingen
Er zijn meerdere behandelingen mogelijk.
Contact
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Keel-, neus- en oorheelkunde via 036 868 88 21 of met de afdeling Longziekten via 036 868 88 04.