De Spoedpost is vanaf nu dag en nacht bereikbaar via de hoofdingang van het Flevoziekenhuis. U kunt het beste parkeren op het Hospitaalterrein, of in de Hospitaalgarage. Voor de hoofdingang van het Flevoziekenhuis is een Kiss + Ridestrook waar in- en uitgestapt kan worden.
Lees meerMRI van de borsten in het Flevoziekenhuis
MRI maakt gebruik van een sterke magneet in combinatie met radiogolven om foto’s van het borstweefsel te maken. Het apparaat maakt daarbij een hard, kloppend geluid. Het is een pijnloze techniek. Voor dit onderzoek moet u op uw buik liggen, met de borsten in een speciaal meetapparaat.
Afdeling
U kunt hiervoor terecht bij
Informatie
De MRI bestaat uit een tunnel van 1,5 meter lang en een doorsnede van 70 cm. Om de tunnel zitten een zeer sterke magneet en radiozenders. Van de sterke radiogolven en het magneetveld merkt u niets. De tunnel is van binnen verlicht en aan beide kanten open. Uw bovenlichaam komt in het midden van de tunnel, u ligt er dus bijna helemaal in. U kunt via een microfoon met de radiodiagnostisch laborant praten.
Onderzoek
Een MRI van de borsten wordt meestal uitgevoerd met contrastvloeistof, zodat er onderscheid gemaakt kan worden tussen de verschillende soorten weefsels in de borst.
Voor het onderzoek wordt er eerst een infuus in de arm aangebracht. Via dit infuus krijgt u het contrastmiddel ingespoten. Het inspuiten gebeurt in de loop van het onderzoek. U merkt meestal weinig tot niets van de contrastvloeistof. Het is mogelijk dat u een koud gevoel in de arm krijgt. Het is noodzakelijk dat het bovenlichaam geheel ontbloot is. U wordt zoveel mogelijk toegedekt. U mag uw onderbroek en eventueel uw sokken aanhouden. Een legging of joggingbroek zonder metalen deeltjes (zoals knopen of rits) mag wel gedragen worden. Tijdens het onderzoek krijgt u een rubberen balletje in uw hand. Dit is de alarmbel, waarmee u zonder te roepen de laborant kunt waarschuwen door erin te knijpen. De laborant legt uit wanneer u de alarmbel kunt gebruiken.
Het is heel belangrijk dat u gedurende het onderzoek stil blijft liggen. De opnamen kunnen mislukken als u beweegt. U krijgt oordopjes tegen het geluid van de MRI. Het is mogelijk om tijdens het onderzoek naar muziek te luisteren.
Het onderzoek duurt een half uur. Na afloop van het onderzoek wordt het infuus verwijderd en kunt u naar huis.
Na onderzoek
Nadat de MRI scan klaar is zal de radioloog de foto’s beoordelen en er een verslag van maken. Uw behandelend arts zal de uitslag met u bespreken.
Contact
Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met de afdeling Radiologie via 036 868 87 43.