Kindergeneeskunde

De afdeling Kindergeneeskunde van het Flevoziekenhuis behandelt kinderen van 0 tot 18 jaar. Kinderen kunnen bij ons terecht voor de behandeling van onder andere koorts, buikgriep, het R.S. virus (verkoudheidsvirus) en astma. In het Flevoziekenhuis bevinden zich de Kinderafdeling, Neonatologie (pasgeboren kinderen) en de Kinderdagbehandeling. Uw kind komt bij onze dagbehandeling terecht voor en na operaties. Om kinderen die geopereerd moeten worden zo goed mogelijk voor te bereiden maakt het Flevoziekenhuis gebruik van het BeterBoek.
De polikliniek bevindt zich in De Kinderkliniek. Ook De Kinderkliniek heeft een dagbehandeling voor alle aandoeningen zonder operatie, waaronder allergieën en diabetes. Onze kinderartsen werken zowel in het Flevoziekenhuis als De Kinderkliniek.

Voorbereiden op een operatie

Vanwege de coronacrisis kunnen de medisch pedagogisch zorgverleners van het Flevoziekenhuis u en uw kind niet persoonlijk voorbereiden een operatie. In plaats daarvan kunt, samen met uw kind, één van de onderstaande digitale boeken doornemen. Voor vragen over het voorbereidingsboek of het voorbereiden van uw zoon of dochter kunt u contact opnemen met de medisch pedagogisch zorgverleners: 036 868 8593

 

Zorg bij kanker zoveel mogelijk dichtbij huis

Voor kinderen met kanker werkt het Flevoziekenhuis nauw samen met het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. Dit betekent dat u voor minder complexe zorg dichtbij huis terecht kunt, onder andere in het Flevoziekenhuis. 

Lees verder

Actueel