BeterDichtbij: direct in contact met uw eigen arts

BeterDichtbij is een app waarmee u gemakkelijk en veilig contact heeft met uw eigen arts of andere zorgverlener. De meeste poliklinieken van het Flevoziekenhuis maken gebruik van de BeterDichtbij app.

Beeldbellen en berichten versturen

Met de app kunt u op elk moment van de dag berichten versturen aan uw zorgverlener en ook berichten ontvangen. Bijvoorbeeld over medische vragen en het uitwisselen van onderzoeksuitslagen. U kunt via de app ook beeldbellen met uw arts of zorgverlener, dit noemen we een videoconsult.

Hoe werkt het?

U kunt BeterDichtbij alleen gebruiken als uw arts of zorgverlener u hiervoor uitnodigt. Bent u uitgenodigd? Download de gratis app dan uit de Google Play Store of de Apple App Store.

Google PlayStore

Apple AppStore

Als u de app voor de eerste keer gebruikt moet u zich registreren. Zorg dat u het e-mailadres en mobiele nummer dat u eerder ook aan uw zorgverlener heeft doorgegeven bij de hand heeft.

In onderstaand filmpje ziet u hoe u zich registreert. Heeft u hulp nodig, klik dan hier.

  • Beeldbellen via BeterDichtbij werkt niet via de computer, maar alleen met een mobiele telefoon of tablet.

Let op: De app is NIET voor spoedvragen. Bij spoed neemt u rechtstreeks contact op met:

  • tussen 8.30 en 17.00 uur > de polikliniek: klik hier voor de telefoonnummers
  • in avond/nacht en weekend > Spoedpost Almere: via het telefoonnummer 0900 2030203

Kosten

Er kunnen kosten verbonden zijn aan het berichtenverkeer of beeldbellen met uw zorgverlener. Dit kan gevolgen hebben voor uw eigen risico van de zorgverzekering. Klik hier voor meer informatie en vragen over de kosten van zorg of neem contact op met ons Verzekerdenpunt.

Gegevens delen met BeterDichtbij 

Om het gebruik van BeterDichtbij mogelijk te maken delen wij uw gegevens (naam, mailadres en telefoonnummer) met BeterDichtbij. Als u het hier niet mee eens bent, dan kunt u dit doorgeven aan de polikliniek waar u een afspraak heeft.  

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over beeldbellen? Bekijk dan deze pagina.

Heeft u vragen over de BeterDichtbij app, bijvoorbeeld over hoe het werkt? Bekijk dan eerst deze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij, neem dan contact op met de servicedesk van BeterDichtbij: