In de navigatie links kunt u het onderwerp naar keuze verder bekijken.

Het ontstaan van het Flevoziekenhuis

In 1976 bestonden al de eerste plannen om het Amsterdamse Burgerziekenhuis naar Almere te verhuizen. Het honderdjarige Burgerziekenhuis dreigde te worden opgeheven wegens een overschot aan bedden in de hoofdstad. In Almere stond de gezondheidszorg nog in de kinderschoenen. De oplossing lag voor de hand: “Op weg naar een gezond Flevoland”.

In 1981 startte het Burgerziekenhuis een polikliniek in het Almeerse winkelcentrum Polyzathe. Er waren diverse specialismen vertegenwoordigd. Twee vaste units met Kindergeneeskunde en Oogheelkunde en drie wisselpoli’s voor onder meer Dermatologie, Gynaecologie en Interne geneeskunde. Het was de bedoeling dat deze polikliniek de zes jaar tot het nieuwe ziekenhuis gereed was, zou overbruggen. Het werden er uiteindelijk tien.

In 1991 opende het Flevoziekenhuis haar deuren. Een ziekenhuis letterlijk in het hart van de stad Almere. Uit de vormgeving van het gebouw blijkt het open karakter van het ziekenhuis; er wordt ruimte geboden aan verschillende samenwerkingspartners in de zorgketen, zoals het AMC, Zorggroep Almere, GGz Centraal en Merem.


Flevoziekenhuis in 1991

In 2006 startte de uitbreidingsnieuwbouw van het Flevoziekenhuis. Uitbreiding was hard nodig, vanwege de enorme groei van Almere na 1991. Na een intensieve bouwperiode van vier jaar, waarin het ziekenhuis geen dag gesloten is geweest, vond op 1 juni 2010 de officiële opening van het vernieuwde  Flevoziekenhuis plaats. Het Flevoziekenhuis verdriedubbelde in oppervlakte naar ruim 60 duizend vierkante meter. Het nieuwe gebouw heeft vele ontwikkelingen mogelijk gemaakt. Groei, nieuwe voorzieningen en een kwaliteitsverbetering van de zorg.

Bekijk hier de website 25 jaar Flevoziekenhuis: reis mee door de tijd!

Het logo van het Flevoziekenhuis

Wanneer u voor het eerst het Flevoziekenhuis binnenkomt, ziet u direct ons opvallende logo boven de hoofdingang: een samenstelling van een takje, bollen en een handje met een betekenis

flevoziekenhuis logo

Het takje staat symbool voor Planetree. Planetree betekent dat wij u zorg bieden waarbij u als mens centraal staat. Dat ziet en merkt u in het hele ziekenhuis: de best mogelijke zorg, een gastvrije omgeving, persoonlijke aandacht en goede informatie. Het Flevoziekenhuis was het 1e Europese ziekenhuis met het Planetree-label en handelt er nog steeds naar.

De bollen staan voor de verschillende afdelingen die intensief samenwerken en samen het ziekenhuis vormen. Hierdoor leveren wij u de best mogelijke medische zorg, ook voor chronische aandoeningen.

Kwalitatief goede zorg kunnen we niet alleen realiseren. Daarom zit er ook een handje in het logo. Deze hand staat voor de intensieve samenwerking met onze partners, zodat u haast onmerkbaar naar een andere zorginstelling wordt doorverwezen. Vaak hoeft u de brug niet meer over voor uw behandeling.
Afdelingen nieuw